Alla inlägg under oktober 2009

Av Dilemma - 13 oktober 2009 08:00

När jag åt frukost nu på morgonen såg jag plötsligt att det SNÖADE ute. Små, snabba och ettriga snöflingor. Det höll inte på särskilt länge och de överlevde inte landningen. Även om jag hade blivit varnad av Goggle-väder igår så trodde jag inte riktigt att det var sant. Det har inte snöat i oktober på flera år. Jag försöker tycka att det är lite mysigt, men det är väldigt svårt.


Jag har aldrig gillat vintern. Egenligen är det inte snön så mycket som kylan som jag avskyr. Jag har många gånger hört "tänk vad tråkigt det skulle vara om det aldrig var vinter, nu blir det ju så skönt när sommaren kommer". Det argumentet har aldrig bitit på mig, och syrran formulerade det bäst: "Det är ju som att säga att det är bra att gå omkring med en kniv i benet i ett halvår för att det blir skönt när man drar ur den".

ANNONS
Av Dilemma - 12 oktober 2009 16:42

Av: Jennie Sjögren och Tinni Ernsjöö Rappe


Jag har läst ut "Diagnos: Duktig" nu. Det var en riktig skitbok. Det är en handbok för överambitiösa tjejer. Men även om jag tycker att jag är rätt så amitiös själv så var det igenkänningsfaktor noll. Boken varvar tråkigt faktarabblande om att även om tjejer tror att samhället är jämställt och man är nöjd med sig själv, så är det verkligen inte så och alla tjejer måste vakna upp och inse det, med kortare historier om utbrända tjejer från verkliga livet.


Man får sex tjejers utbränd-historia. Men det som skiljer historierna åt är i stort sett namn och arbetsplats. Jag blir till och med lite arg på tjejerna som så uppenbart tar på sig för mycket och ger hela sitt liv åt förtag utan att säga ifrån.


Jag hade hoppats på att boken skulle ha mer tips och mer intressanta historier. Men det är bara platt och ointressant. Istället för att peppa tjejer till att lyckas och tips på hur man blir framgångsrik, håller boken tillbaka. Den föll mig inte alls i smaken.


AVRÅDER

ANNONS
Av Dilemma - 11 oktober 2009 15:19

Nu är jag tillbaka från min, syrrans och mammas shoppingtur till Stockholm. Igår gick vi i flera timmar i affärer och köpte en hel del kläder. Idag hann vi in i några till innan vi bestämde oss för att åka hem. Vi sov över på hotell och såhär såg mitt rum ut:

  

När jag kom in på mitt rum efter all shopping hade jag fått en extrasäng på rummet. En sån behövde jag ju inte så jag ringde till receptionen och bad dem komma och hämta den igen. Hon som svarade lät lite förvirrad, men jag blev av med sängen i alla fall.


Senare när jag skulle starta min TV lyckades jag inte fast jag tryckte på alla knappar, både på dosan och själva TV’n, och tryckte till alla sladdar extra ordentligt. Jag ringde till receptionen och sa åt dem att skicka upp någon för att fixa TV’n. Efter ett tag knackade en tekniker på dörren. Och medan jag stod inne i badrummet och sminkade mig inför kvällens restaurangbesök hörde jag hur han bökade, som om han vände upp och ner på hela TV’n, stönade och svor utanför. Till sist startade TV’n, men det var bara skit på så jag stängde av igen. (När han först kom in på rummet började han med att försöka slå på TV’n på vanliga knappen. Vilken förolämpning!)


Efter restaurangbesöket fortsatte vi till hotellbaren. Där beställde jag en Cosmopolitan och syrran en Appeltini. Det fanns ingen bartender, utan receptionisterna fixade baren också. Han som skulle göra våra drinkar var en riktig noob och plockade fram en lista med recept. Han var tvungen att läsa noga innan varje ingrediens och han var inte snabb. När han var nästan klar med Appeltinin fyllde han upp glaset med koncentrerad äppeljuice så att drinken blev helt brun. (Innan han hittade äppeljuicen trodde han att den var slut och frågade mig om det gick bra med apelsinjuice istället. Öhm… NEJ!) Jag ifrågasatte mängden juice i drinken och när han insåg att den var koncentrerad hällde han ut den för att börja på en ny. Återigen var han tvungen att läsa noga innan varje ingrediens. Han hällde i sodavatten och frågade mig om det räckte så. Jag ryckte på axlarna. Jag dricker drinkar, jag gör dem inte. När han sedan ställde fram drinken var det i ett vanligt dricksglas.

”Jag vill ha den i ett cocktailglas” sa jag.

 ”Jaha, vill du?”

”Ja, eftersom det är en cocktail så vill jag det” svarade jag och pekade i drinklistan.

Men drinkarna var ganska goda. ”Det är det viktigaste” sa en annan receptionist som var förbi vårt bord senare och frågade vad vi tyckte.


Självklart hamnade vi i en del diskussioner också. Vid ett tillfälle försökte mamma försvara alla tjocka i USA med att skräpmat är mycket billigare än vanlig mat där. Syrran replikerade med att det är billigare att köpa en hamburgare än att köpa tre.

Av Dilemma - 10 oktober 2009 09:00

Mamma tyckte att hon, jag och syrran skulle ha en heldag tillsammans. Så idag åker vi in till Stockholm och shoppar hela dagen, går på restaurang på kvällen och sover till och med över på hotell bara för att. Jag hoppas att det blir lika trevligt som det låter och att vi inte råkar bli osams över någon bagatell eller hamna i meningslösa, långdragna diskussioner.

Av Dilemma - 9 oktober 2009 19:00

W's farsa har kommit hit på besök. W har bokat bord på "Kött, kök, bar", så vi ska gå dit och äta nu. Mums!

Av Dilemma - 9 oktober 2009 18:31

En kompis ringde och rätade ut mina frågetecken kring uttrycket "ta det säkra...". Tydligen så heter det faktiskt "Ta det säkra för det osäkra", och det är en språkprofessor som har kommit med förklaringen. Sen att alla idag tänker mer logiskt och säger "före det osäkra" gör ju att det också har blivit ett uttryck nu.


Men om man tänker så här... Att ta det säkra före det osäkra är ju helt självklart. Vem skulle inte göra det? Visst finns det en innebörd i det uttrycket också. Man safe'ar, chansar inte.


Mer intressant är det att tänka så här... "Man ska ta det säkra för det osäkra". Man ska alltså inte känna sig helt säker, man kanske ska ta det lite försiktigt ändå. Det är mer som en uppmaning. Och lite i närheten av uttrycket "man ska aldrig säga aldrig".  

Av Dilemma - 9 oktober 2009 08:37

Det verkar vara väldigt delade meningar när det gäller för eller före det osäkra. Jag såg att Alex Schulman också hade skrivit ett inlägg om det. Intressant. Och han hade över 100 kommentarer där det, i alla fall i de jag orkade läsa, påstods att det heter "ta det säkra före det osäkra". Men jag undrar om det bara är vad folk tycker att det ska heta, att det är mest rimligt, att det låter bra. Det finns ingen som hänvisar till någon form av regelverk/ordbok/mm.


I en av mina kommentarer hänvisas det till "Språket" i P1. Och de borde ju veta tycker jag. Men jag kommer nog att fortsätta säga "före det osäkra", om jag ska säga något.

Av Dilemma - 8 oktober 2009 15:49

Många säger att de "tar det säkra före det osäkra". Andra hävdar bestämt att det heter "ta det säkra för det osäkra". Jag är en sån som tycker att alternativ 1 låter mest rätt. Alternativ 2 verkar mer ologiskt och låter konstigt. Men vad heter det egetligen? På riktigt? Var får man reda på det?

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se