Alla inlägg under november 2009

Av Dilemma - 26 november 2009 20:53

Nu är det klart med säljaren att jag ska dit imorgon. Vi får se om det blir köp. Hoppas. Spännande, spännande.

Av Dilemma - 26 november 2009 17:00

På Ica i närheten av mitt jobb har de en frys som är full med Ben&Jerry glass. Det är sån frys som står på golvet, med glasdörr, så man ser in och blir frestad varje gång man går förbi. Det finns flera hyllplan och de har massor av olika Ben&Jerry sorter. Den är alltid välfylld. Det finns inget annat än Ben&Jerry i den där frysen.


I början av den här veckan såg förpackningarna inte lika härligt frostiga ut när jag gick förbi. Mitt på frysdörren satt det en lapp. "Frysen är trasig. Glassen här inne är inte till salu!"


Det är flera liter glass där inne. Massor. Det är ju inte den enda frysen de har på Ica. Hoppas de räddar glassen, tänkte jag.


Idag när jag gick förbi var lappen kvar och glassen såg sorgligare ut än någonsin där inne. Lite glass hade till och med pressat sig ut under locket och runnit ner längs sidan på några förpackningar. Jag blir nästan yr när jag tänker på att all den där glassen ska slängas. Jag vill inte tänka på det. Jag vill inte se det igen. Jag hoppas att de fixar det innan nästa gång jag går in där.

Av Dilemma - 25 november 2009 17:53

Idag var Wilma med på jobbet. På förmiddagen brukar jag äta ett äpple för att inte dö av hunger innan lunch. Och när Wilma är med brukar hon få äta äppelskrutten. Hon tycker jättemycket om äpple.

  

Av Dilemma - 24 november 2009 16:39


Jag har varit förbi Apoteket och köpt vitaminer. Nu jävlar ska jag bli pigg. Men först om en månad kanske. Man måste tydligen äta vitaminer regelbundet ett tag för att de ska göra någon skillnad. Inte bara ta två eller tre, vilket jag tycker hade varit mycket bättre.


Jag har fått lite information om trötthet idag. Till exempel kan man bli piggare av att gå och träna än att sova en stund i soffan. Och äter man fet fisk mindre än tre gånger i veckan bör man ta omega-3 tillskott. Men jag tränar och äter ungefär likadant nu som jag gjorde i somras, och då blev jag aldrig trött.


På Apoteket tipsade hon om D-vitaminer. Men hon sa också att om man var utomhus en kvart, fullt påklädd, även om det är mulet, så får man i sig dagsbehover av D-vitamin. När jag frågade varför jag då är trött sa hon bara att det är en sån period nu.


Jag bad om något uppiggande, som jag kan ta på morgon. (Egentligen något som jag kan ta redan innan jag lägger mig, för det är att vakna som är jobbigt. Om jag väl har vaknat så mycket att jag kan ta mig ur sängen så är det inte så farlig sen.) De hade inget uppiggande på Apoteket. Jag frågade om Barocca, men det är tydligen bara kosttillskott det med. Jag frågade om Chi San, det är tydligen uppiggande i folkmun men det finns inga bevis. Hon tipsade om koffeintabletter, men min erfarenhet av koffeintabletter är att de hindar en från att somna, men de är inte särskilt uppiggande.


De fick bli vitaminer. Med extra mycket D och järn. Vi får se om en månad om jag märker någon skillnad.  

Av Dilemma - 24 november 2009 08:36

Det känns nästan som om jag försöker slita mig upp mitt i natten, oavsett vilken tid jag går och lägger mig.

Av Dilemma - 23 november 2009 21:32

Jag köpte två mysiga filtar på Chilli i helgen. De är vita och fluffiga på ena sidan och röda och mjuka på andra. Wilma tycker att de är härliga.

  

Av Dilemma - 22 november 2009 18:48

Jag måste bara börja med att säga att jag tyckte att filmen igår var riktigt bra. New Moon. Jag somnade inte :) Jag tycker nog att New Moon var bättre än Twilight faktiskt. Det var kul att det där obehagliga cat-in-the-hat-barnet, Dakota, var med i en liten roll också, och att hon har blivit så stor att man knappt känner igen henne.


Idag har det varit en bra söndag. Vi började med en timmes promenad med Wilma. Sen gick ner på stan och söndagsfikade på Wayne's som vanligt. På vägen hem hade det börjat bli mörkt ute och då slog det mig att det kommer att bli mörkare och mörkare i en månad till innan det vänder. Det är svårt att tänka sig att "sol"-tiden kan bli ännu kortare än vad den är nu under en hel månad till. Lite som när en höggravid i 8'de månaden säger att hon har en månad kvar och man undrar hur det kan vara möjligt att bli ännu större. Om en månad hinner jag väl inte ens gå upp innan det har börjat bli mörkt ute. Och om två månader kommer det igen vara lika mörkt som det är idag...


På stan köpte vi också CD-pärmar, och när vi kom hem flyttade vi över våra CD skivor från fordralen till pärmarna. Det tog flera timmar. Tanken är att vi ska göra oss av med CD-ställen för att få lite mer plats. Vi lyssnar ju knappt på CD skivor längre, men det är ändå kul att ha. Så själva skivorna sparar vi.


Om en timme ungefär ska vi titta på "Vem kan slå Filip & Fredrik" och äta Tacos.


Om man har ett CD-ställ över kan man ställa det i köket och förvara te i det.

  

Bio

Av Dilemma - 21 november 2009 20:36

Nu ska jag och W iväg och kolla på New Moon. Hoppas att jag inte somnar...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards