Direktlänk till inlägg 25 mars 2010

Anna Anka i försvar

Av Dilemma - 25 mars 2010 14:54

Anna Anka har nog redan förekommit i ett oräkneligt antal bloggar, mer förut än nuförtiden, så jag förstår om det här inlägget känns lite out of date, men jag måste ändå ta upp det här som jag har funderat en hel del på.


Det gäller hennes mest kända uttalande. Det där om avsugningar på morgonen. Det har ju skrattats, hånats, chockats och spekulerats en hel del om det där uttalandet. Och jag tycker att det verkar som att alla har tolkat det på olika sätt. Vad sa hon egentligen? Och vad var det hon menade?


En av tolkningarna, den vanligaste tror jag, är att hon påstod att hon ger sin man (idag snart ex-man) en avsugning varje morgon. Alternativt de mornar som han vill ha det. En annan populär tolkning är att hon tycker att kvinnor ska ge sin man en avsugning varje morgon. Eller varianten där Anna Anka utpekas som hycklare och anser att kvinnor ska ge sina män avsugningar på morgonen, men sedan visade det sig att hon inte gör det själv.


Jag såg det här programmet när det gick på TV. Jag kommer ihåg det där uttalandet. Jag kommer ihåg hur jag uppfattade det, och det var inte på något av ovanstående sätt.


Vad sa egentligen Anna Anka om avsugningen? Jag kommer inte ihåg det ordagrant så här långt i efterhand och jag blir gärna rättad om jag har fel. Men som jag minns det pratade hon om kvinnans roll, eller framförallt hustruns. Jag har för mig att hon sa att hon tyckte att en hustrus roll är att ställa upp för mannen. Att göra saker för honom, att finnas vid hans sida. Och så drog hon exemplet: om ens man vill ha en avsugning varje morgon då får man ge honom det.


Som jag uppfattade det där och då sa hon ingenting om att Paul ville ha en avsugning varje morgon, hon sa inget om att hon gav Paul en avsugning varje morgon, och hon sa inget om att det var en hustrus uppgift att ge sin man en avsugning varje morgon.


Däremot, om man tänker det osannolika fallet att en kvinna är gift med en man som varje morgon ber om en avsugning, så ska man som hustru ge honom det. Allt för att mannen ska vara nöjd.


Så uppfattade jag det när det visades på TV. Så har jag fortfarande för mig att det var. Jag blir lite förvirrad av alla tolkningar. Hur har du uppfattat hennes uttalande?


(En rolig kommentar i det hela var när en journalist frågade Paul om han fick en avsugning av Anna varje morgon, som, enligt journalisten, Anna Anka hade påstått, och Paul svarade att ”hon måste ha blandat ihop mig med någon annan”.)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dilemma - Lördag 22 juni 12:00


Av: Maja LundeEn historia om bin i tre olika tidsåldrar.William lever i 1800-talets England och jobbar på att utveckla en ny sorts bikupa.George lever som biodlare i USA i nutid och vill att hans son ska ta över verksamheten. Men 2007 börjar bisamhäl...

Av Dilemma - Söndag 26 maj 17:29


Av: Håkan Nesser   Precis som de övriga två böckerna som jag har läst i den här serien så början historien som en roman innan en kriminalinspektör kommer in i bilden. Och precis som i övriga två böcker så känns det som att kriminalinspektör Gunna...

Av Dilemma - Lördag 25 maj 11:19


Av: Stacy Schiff   Jag hade alldeles för höga förväntningar på den här boken. Jag hoppades att den skulle vara skriven i romanform utifrån Kleopatras liv, eller att den, om det var en biografi, åtminstone skulle vara spännande och kronologiskt up...

Av Dilemma - Onsdag 13 mars 18:24


Av: Niklas Natt och Dag   Det har nog aldrig tagit mig så här lång tid att läsa ut en bok. Det beror delvis på att jag har en bebis nu, men kanske mest på att vi flyttade i nitten av januari. Varje ledig stund går åt till att packa ur flyttkarton...

Av Dilemma - Fredag 4 jan 22:34


Av: Lisa Unger   Ridley Jones får en dag ett brev, ett gammalt fotografi och frågan "Är du min dotter"? Det sätter igång en serie händelser där hon får ifrågasätta hela sin identitet, utsättas för mordförsök och nysta i gamla familjehemligheter. ...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se