Alla inlägg under maj 2010

Av Dilemma - 6 maj 2010 20:30

Man han kom, med såg, han segrade.ANNONS
Av Dilemma - 6 maj 2010 17:55

Jag har varit på ansiktsbehandling idag. Jag var hos en ny tjej igen, men på samma ställe som sist. Vi åker iväg på kryssningen om en dryg vecka (hoppas att flyget går) och då vill jag se mitt allra bästa ut.


Hon avslutade behandlingen med att lägga på ett mineralpuder och det blev riktigt bra. För första gången såg jag fräschare ut efter en ansiktsbehandling än innan. Vanligtvis brukar jag vara röd och blank och sunkig.


Det där pudret ska jag kolla upp, jag måste köpa sånt.

ANNONS
Av Dilemma - 5 maj 2010 16:15

Jag kollade på How it's made igår. Det är ett program där man får se hur man tillverkar olika saker. Det kan vara vad som helst. Oftast är det gjort i fabrik, men ibland är det hantverk. Det kan vara en baseboll, en brandbil, en åra. Ja, vad som helst. Och ibland är det ätbara saker. Godis, polkagrisar, nachos, filodeg. Men igår, då var det kycklingar.


Det börjar med att äggen staplas i ett rum, och sedan när de nästan är klara åker de iväg till ett annat ställe för att kläckas. Jag kanske har varit naiv, men jag trodde att de nykläckta kycklingarna sedan skulle iväg till en mysig hage och få mat och vatten och växa till sig i lugn och ro. Så var det absolut inte.


Kycklingarna rullar iväg på ett band. De kommer upp på rullande stavar, där mellanrummet mellan stavarna är för litet för att äggskalet ska åka igenom, men tillräckligt stort för kycklingarna. Kycklingarna sprattlar, försöker hålla balansen på rullstavarna och försöker hålla i sig för att inte ramla igenom. Jag önskade så att någon hade jobbet att gulla med de här kycklingarna för att de ska känna sig trygga. (Jag anmäler mig!)


Efter ett tag kommer de på sitt löpande band fram till en människa. Men det blir inget gullande. De lyfts oförsiktigt i vingen för att könsbestämmas. Det kan man tydligen göra på fjädrarna. Sen kastas de ner i olika rör beroende på kön och transporteras vidare.


Det slutar med att den svenska speakerrösten säger att om man tycker att det är obehagligt så ska man välja frigående kycklingar. Hur skulle man kunna göra annat efter att ha sett det där.Av Dilemma - 4 maj 2010 20:56

Så här roligt hade vi på agilityträningen idag.


       

Av Dilemma - 4 maj 2010 13:29

De här skorna köpte jag för att ha på kryssningen. Jag tyckte att de hade stark båtkänsla.


 

Av Dilemma - 3 maj 2010 20:54

För första gången har det lönat sig att ha en blogg. Idag fick jag ett paket från Piratförlaget, en bok. Den finns inte ens att köpa än. Jag skriver en recension sen när jag har läst den.

 

Ska jag skatta för den här nu...?

Av Dilemma - 3 maj 2010 18:05

Av: Mats-Eric Nilsson


Det här är en mycket intressant och skrämmande bok som alla borde läsa. Även om jag länge har vetat att maten som vi äter idag innehåller en mängd tillsatser, så lärde jag mig mycket nytt när jag läste boken. Men inte bara om vad man bör undvika matmässigt, utan också vilka märken som inte använder tillsatser, var riktig mat finns, och att man som konsument faktiskt kan påverka.


Att Mats-Eric har haft orken att leta upp alla dessa fakta, och tagit reda på var olika tillsatser kommer ifrån är beundransvärt. Och att han har sammanställt det i en bok underlättar ju verkligen för alla som vill veta mer om vad man faktiskt stoppar i sig. Men det här är ingen tung faktabok. Det är en dokumentär som är bra skriven och som tar upp verkliga fall och pekar på motsägelserna mellan varumärkens hälsosamma slogans och ohälsosamma innehållsförteckningar.


Jag förfasas och upprörs ständigt under läsningen, men jag inser också att jag tack vare den här nya informationen har möjligheten att börja äta lite (mycket) bättre.


Boken innehåller också en guide med alla idag godkända E-ämnen, deras funktion och kända hälsorisker.


Lägg om matvanorna. Våga vägra tillsatser.


REKOMMENDERAR

Av Dilemma - 2 maj 2010 17:41

Nu har jag checkat in på kryssning som jag och W åker på om två veckor. Det börjar kännas riktigt nära nu. Det så konstigt med resor som man bokar ett halvår i förväg. Först är det jättelångt kvar jättelänge, och hela resan känns overlig på något sätt, som att den kanske inte ens kommer att bli av. Och sen är det helt plötsligt väldigt nära, och sen är det dags och sen är man hemma igen lika plötsligt och undrar vad som hände.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se