Direktlänk till inlägg 13 juni 2010
Ända sedan jag läste boken "Den hemlige kocken" har jag blivit mycket mer uppmärksam på innehållsförteckningar. Idag skulle jag köpa Blå bands champinjonsås, pulverpåsar. När jag tittade på förpackningen tyckte jag att det var något annorlunda med bilden. Såsen på bilden var helt slät, men jag hade för mig att det skulle vara små champinjonbitar i såsen också.
När jag kom hem upptäckte jag att jag redan hade en förpackning av samma sås i skefferiet. Och mycket riktigt, på den bilden (som i övrigt var i stort sett identisk) fanns det bitar av champinjoner i såsen. Dags att jämföra ingredienserna! I den gamla såsen var det 12 % champinjoner, och den nya endast 6,1 %. Och i den nya kommer även ingrediensen champinjonarom lite tidigare i förteckningen, vilket innebär att det är mer av det.
Den här förändringen är ju inget som Blå Band har skyltat med. "Nu med ännu färre champinjoner!"
En tumregel kan ju vara att varje gång en vara byter utseende på förpackningen kolla igenom innehållsförteckningen. Som WeightWatchers "Het nudelsoppa". Det nya utseendet på burken har även medfört förändringar i innehållsförteckningen och en extra poäng per portion för den som räknar sådana.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|