Alla inlägg under juni 2010

Av Dilemma - 19 juni 2010 17:23

Det är inte utan att jag blir avundsjuk på det storslagna i kungabröllopet. Jag vill också gifta mig med Victoria...


När det gäller efternamnen verkar det helt enkelt som om Victoria inte har något efternamn och Daniel fortsätter att heta Westling.


En lustig sak som kan vara intressant att nämna idag är att jag och W heter Viktoria och Daniel i andranamn.


Till och med Wilma var intresserad av vigseln:

 

ANNONS
Av Dilemma - 19 juni 2010 14:25

Ja, jag ska kolla på vigseln. Nu är det bara en timme kvar. Mest nyfiken är jag på vilka efternamn de ska ha. Hoppas att de berättar det. Jag håller tummarna för Victoria Westling. Westling är ändå ett snyggt efternamn. Det hade ju varit tråkigt för henne om han hade hetat typ Jonasson eller Hortlund.

ANNONS
Av Dilemma - 18 juni 2010 18:07

Det finns inget tillfälle när jag känner mig så misslyckad som när jag är hos frisören. Hur välsminkad jag än är så ser jag så ful ut i det där plastskynket man har runt halsen och med blött hår. Men jag blev nöjd med resultatet i alla fall.


 

Av Dilemma - 18 juni 2010 10:25

Jag ska klippa håret idag. Kort, funderar jag på. Det kan vara skönt med kort hår om det någonsin kommer någon sommarvärme. Så ajöss till håret.


 

Av Dilemma - 17 juni 2010 22:11

Idag har Wilma förnyat sin vaccinering. Hon är en van besökare hos veterinären och även om hon inte tycker om det så protesterar hon inte vilt. Hon gillar inte att stå på själva bordet. Hon ska alltid stå längst ut på kanten och luta sig mot mig eller W, så att det verkar som att om vi flyttade på oss så skulle hon ramla ner. Men det är också det största tecknet på missnöje som hon visar. Själva undersökningarna går oftast bra.


Den här gången var det alltså dags för spruta, och sköterskan ville att jag skulle hålla i huvudet. Så att hon inte skulle bitas, antar jag, eller sprattla och försöka komma loss. Men Wilma reagerade inte ens. Inte när sköterskan stack in sprutan i nackskinnet, och inte när hon tryckte in vätskan. Inte ett pip, inte ett ryck, inte ett tecken på att något hade hänt över huvud taget. Ingenting. Duktig.


Sen när vi var hemma igen skulle jag klippa klorna på henne. Samma sak gäller då. Man förstår att hon inte gillar det, men hon protesterar inte. Jag brukar lägga henne i famnen med tassarna uppåt när jag klipper och hon brukar ligga där tyst och stilla med en min av tydlig motvilja. Och idag råkade jag klippa henne i pulpan på en klo och det droppade en del blod. Trots det så reagerar hon knappt, och ligger snällt kvar tills W har hämat potatismjöl och blodet slutat droppa och jag kan utan problem klippa klart resten av klorna. Med tanke på hur ofta hon är sjuk så är jag väldigt glad att hon är så lätthanterlig.

Av Dilemma - 17 juni 2010 10:07

Av: Curtis Sittenfeld


Sittenfelds språk är milt och engagerande och det är en fröjd att läsa boken.


I boken får man följa Alice liv från 8 års ålder till dryga 60. Jag tycker att det är intressant med böcker som skildrar ett liv och inte endast fokuserar på en enda händelse. Det blir kanske inte lika fartfyllt läsande, men inte desto mindre underhållande.


Alice växer upp i en småstad med en enkel familj, och går från att vara en anspråkslös bibliotikarie till att bli Americas first lady. Boken är idelad i fyra delar, där varje del är en adress och utspelar sig utifrån det ställe där Alice bor för tillfället. Den sista av dessa delar, när de bor i Vita Huset, är den svagaste och liknar mest ett försvarstal.


"Presidentens hustru" bygger löst på presidenthustrun Laura Bushs liv. Efter att ha läst boken tycker jag väldigt bra om Alice (Laura), och mindre om Charlie (George).


REKOMMENDERAR

Av Dilemma - 16 juni 2010 18:51

Efter min joggingrunda i morse öppnade jag grinden in till köket där Wilma är när hon är ensam hemma och gick sen och lade mig utmattad i soffan. Jag ropade på Wilma några gånger för att se om hon ville vara med, men hon kom inte. Det är inte alltid hon gör det, och särskilt sen hon blev sjuk så har hon dragit sig undan lite mer.


Jag låg och slökollade på TV och tänkte att Wilma nog var trött och ville vila i sin korg som hon har i köket. Efter ungefär 10 minuter hörde jag ett ynkligt, försiktigt gnäll. Inte som att hon klagade på något, utan mer frågande och som om hon ville ha uppmärksamhet. Sen var det tyst igen. Jag hörde henne trots att jag hade TV'n på, men det var knappt.


Jag gick till köket för att kolla varför hon gnällde och då visade det sig att grinden in till köket hade glidit igen igen efter att jag i all hast öppnade den. Wilma blev jätteglad när jag öppnade den, hon ville visst vara med. Sen lade vi oss i soffan tillsammans.


Hon är så gullig. Jag tänker mig att hon ser att jag öppnar och reser sig ur korgen för att följa efter mig, men innan hon hinner ut ur köket svänger grinden tillbaka och stänger in henne igen. Och då står hon där vid grinden och väntar tålmodigt.  Hon väntar i 10 minuter innan hon försiktigt kallar på uppmärksamhet. Söta hund.

Av Dilemma - 15 juni 2010 17:30

Nu har jag fått manikyr. Det blev franskt. Fräscht och naturligt. Istället för nagellack så lade hon på en gelé som gör att "lacket" inte flagnar utan sitter kvar tills nageln växer ut eller tills man tar bort det med remover. Och det torkade på en gång efter tre minuter i en UV låda, så jag behövde inte akta naglarna när jag gick därifrån och vara rädd för att stöta i något.


 

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se