Alla inlägg under augusti 2010

Av Dilemma - 25 augusti 2010 21:40

Imorgon är det After Work på jobbet. Jag jobbade i fyra och ett halvt år på mitt förra jobb utan det var någon After Work. Hoppas att det blir roligt.

Av Dilemma - 25 augusti 2010 17:12

Det har hänt något roligt. Hundföreningen som jag är med i, Uppsala Hundvänner, har frågat om jag vill hålla i en Rallylydnadskurs för nybörjare. Självklart vill jag det, det låter ju jättekul.


Anledningen till att jag blev tillfrågad började med att en ur styrelsen gick samma Rallylydnadskurs som jag, W och Wilma förut. Vi var duktiga på den kursen. Och precis efter kursen ställde vi i upp i vår första tävling och vann. Och nu när föreningen behövde en ny instruktör kom hon att tänka på mig. Det var roligt tycker jag.


Så nu har jag haft kontakt med ordföranden och skrivit en kursplanering och gjort upp om dagar, och igår lades info om kursen ut på hemsidan. Nu är det bara att vänta och hoppas på att någon anmäler sig.

Av Dilemma - 24 augusti 2010 19:29

Av: Sara Kadefors



Sylvia har inga pengar och bor i sin bil i en dunge utanför IKEA där hon använder toaletten och äter gratis av kvarlämnad mat i cafeterian. Men utåt sett håller hon fasaden uppe. Hon klär sig snyggt och skickar mail från biblioteket till sin familj om att hon är ute och reser.



Sylvia är en intressant karaktär och jag tycker bättre om henne än huvudpersonen i Kadefors förra bok "Fågelbovägen 32" som jag fullkomligt avskydde. Jag tycker om historien med konceptet att leva helt utan pengar och bo i en bil. Men det känns också urvattnat ganska snabbt vilket kanske är anledningen att boken byter riktning efter bara några kapitel.


Boken är okej, men inte mer. Den är inte fängslande, inte spännande och inte särskilt rolig. Lagom för att bara fördriva tiden medan man tänker på annat.


Av Dilemma - 22 augusti 2010 21:09

Den här helgen har det varit fullt upp. Direkt efter jobbet i fredags drog jag och W till Gävle och kollade på bra band. Då kom vi hem ganska sent på natten vilket innebar att jag sov ganska länge på lördagen.


Då hann jag nästan bara vakna och göra mig i ordning och sen gick vi hem till en kompis kl 16 och åt supergoda muffins och drack drinkar. Och sen gick vi ut och åt middag på en närliggande pub. Jag åt scampispett, mums. Jag har inte tänkt på att man kan äta där, och det ligger verkligen nära min lägenhet, så dit måste jag gå och äta fler gånger.


Idag har det varit lite lugnare. Två kompisar kom över med deras katt. Först var jag lite rädd att katten skulle slakta Wilma, men det gick hur bra som helst. De släppte lös sin katt och hon gick försiktigt runt och undersökte lägenheten och Wilma tittade på henne men verkade inte bry sig särskilt mycket. Vid ett tillfälle fick Wilma ett skällryck och katten fick tjock svans, men det gick över snabbt och sen var det inga problem igen.


Wilma har en skål med godis på bänkskivan i köket. Katten hoppade upp där och åt ur skålen. Då såg Wilma väldigt uppmärksam ut, lite som om hon tänkte "vänta nu, kan man göra så? Bara hoppa upp och ta för sig?"


Sen på eftermiddagen startade min ridgrupp. Jag har ju ridit tre gånger nu på semestern, men nu startade det på riktigt. Det var roligt. Det känns bra att ha något kul som händer på söndagarna.


Det var fullt upp den här helgen, men det blir ännu mer nästa helg. Då är det tävling i Rallylydnad både lördag och söndag med långa resvägar.

Av Dilemma - 21 augusti 2010 12:47

Igår var jag och W på en riktig gubbfestival i Gävle och lyssnade på bra musik. Banden spelade på två scener och avlöste varandra så det var bara att gå från den ena scenen till den andra fram och tillbaka och se ett band hela tiden. Bäst var Alphaville, tätt följt av Lustans Lakejer. Kvällens mäktigaste ögonblick var när Marian Gold (sångaren i Alphaville) tillsammans med hela pubilken sjöng Forever Young.


Jakob Hellman

 

Ultragubb. Eller, jag menar, Ultravox.

 

Lustans Lakejer

 

Reeperbahn

 

Alphaville

 

The Human League

 

Jag tror att arrangörerna lovade för mycket när de skrev på hemsidan att det skulle vara en vuxen festival där köerna är korta.

 

Av Dilemma - 20 augusti 2010 15:30

Ikväll ska jag och W på en musikfest i Gävle som heter "Forever Young". En massa band ska spela; Jacob Hellman, Ultravox, Lustans Lakejer, Reeperbahn, Alphaville och Human League (finn ett fel). Det blir nog hur kul som helst hoppas jag.

Av Dilemma - 19 augusti 2010 20:36

Idag när jag kom fram till Friskis upptäckte jag att jag hade glömt vattenflaskan hemma. Det var första gången på de drygt fyra åren som jag har tränat där. Jag är förvånad och glad över att det inte har hänt tidigare.


I receptionen kan man köpa vattenflaskor, men eftersom jag har flera flaskor hemma kändes det onödigt. Och jag brukar ändå dricka mest innan och efter passet, under själva passet dricker jag nästan aldrig. Och det gick faktiskt bra. Jag orkade och blev inte törstig.

Av Dilemma - 18 augusti 2010 20:02

Förra och förrförra veckan satt jag med hon som skulle ta över efter mig på mitt gamla jobb och skulle försöka lära henne allt på två veckor. Redan första dagen hade jag arbetsuppgifter åt henne. Innan jag gick på semester skrev jag en lista med saker som behövdes göras i augusti och det betade vi av. Första dagen gick jag också igenom mina mail och lät henne ta hand om de som inte var svårast. Från andra dagen fick hon ta alla mail och telefonen och jag satt bredvid och hjälpte  henne. Hon fick alltså börja jobba redan från första dagen. Jag tyckte att det var smart.


På mitt nya jobb ser upplärningen helt annorlunda ut. Nu ska ju hon som jag efterträder vara kvar i 6-7 veckor så de känner säkert ingen brådska, men hittills (tre dagar) har jag inte fått göra något praktiskt. De har gett mig massor av information, men det är svårt att koppla informationen till något när jag inte har någon uppgift. De har gått igenom pärmar och visat vad som finns i, men jag tror att jag kommer att fatta mer när jag själv ska göra iordning en pärm. Jag tror att det kommer att bli bättre nästa vecka när jobbet drar igång på allvar.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards