Alla inlägg under augusti 2010

Av Dilemma - 9 augusti 2010 19:34

Wilma behöver gå ner i vikt och ska ha en timmes promenad om dagen. Problemet är att varken jag eller W har tid/ork att gå en timme varje dag. Nu när vi jobbar igen är det inte så mycket tid kvar av dagen efter jobbet. Och eftersom vi brukar gå till Friskis efter jobbet så blir det ännu mindre tid över och dessutom så kommer vi hem helt slut redan och känner inte för att gå ut och gå i en hel timme. På helgerna funkar det, men vi behöver ett bra alternativ till vardagarna.


Jag tänkte att om man ökar intensiteten så kanske man kan minska ner på tiden. Om vi springer med Wilma så kanske vi inte behöver vara ute hela timmen. Men vi orkar inte springa heller. Så idag har jag provat att cykla med Wilma. Det gick faktiskt överraskande bra. Hon sprang snällt bredvid cykeln och fick upp en väldigt hög fart. Jag hade sele på henne så att jag inte skulle råka rycka loss hela huvudet om hon fick för sig att tvärstanna, som hon gör ibland när man är ute och går.


Jag är nöjd med det här första lyckade cykelförsöket. Jag ska försöka göra det till en vana.

Av Dilemma - 8 augusti 2010 20:23

Igår köpte jag och W "Nyckeln till frihet" och kollade på den på kvällen. Det stod på omslaget att den är rankad som världens bästa film genom tiderna, och jag kan förställa mig det. Versionen vi köpte var digitalt restaurerad och på Blu Rayså det var mycket bättre bild än när jag såg den förra gången för många, många år sen.


Det som fascinerar mig är att filmen är nästan 2,5 timmar lång, men ändå inte känns lång när man ser den, trots att den nästan bara utspelar sig inom fängelsets murar. Det är nog för att det är många småhistorier i filmen som gör att den känns kortare än vad den är.


"Nyckeln till frihet" blev nominerad till 7 oscar, vilket är väldigt mycket. Men om jag har förstått det rätt så vann den ingen av dem. Synd. En sak som roar mig är att den heter någon så knasigt som "The Shawshank redemption" på engelska.

Av Dilemma - 7 augusti 2010 19:50

Jag har till min glädje upptäckt ett Crêperi i stan och jag och W där och åt idag. Vi åt Galette, som är en typ av matig crêpe och sen vanlig crêpe till efterrätt. Mums. Och som sig bör så drack jag cider till.


Sen tog vi en sväng med bilen (W körde), bland annat till Media Markt. Farliga Media Markt. W hade egentligen köpförbud, men kom ändå ut med en Mac mini. Vi ska ha den som server eftersom vår gamla server gick sönder för länge sen när vi hade strömavbrott. Det blir perfekt att kunna bygga upp ett lager av foton och filmer igen.


När vi kom hem gick vi en promenad med Wilma i en timme. Sist vi var hos veterinären fick Wilma order om att banta. Hon hade gått upp 0,5 kilo och ska gå ner det igen. Jag vet inte hur det har gått till, men istället har hon lyckats gå upp ytterligare 2 hg. Vi har ett återbesök nästa vecka så det kommer att bli pinsamt.


Här är våra galetter. W tog parmaskinka och jag tog brieost.

 

Av Dilemma - 6 augusti 2010 16:30

Jag har ju egentigen en vecka kvar, men min närmaste kollega har semester då så det blev avtackning idag istället. Vi gick ut och åt lunch och det var trevligt att det var så soligt och fint väder.


Jag fick orkidéer (tur att jag har övat mig på grannens) och en bok, Andarnas Hus (en klassiker, det ska bli spännande att läsa den).


 

Av Dilemma - 6 augusti 2010 07:29

Av: Marian Keyes


Keyes är en fantastisk chik lit författare. Det är härligt hur hon kan skriva så ytligt och humoristiskt och samtidigt blanda in ganska allvarliga ämnen.


"En förtjusande man" handlar om fyra kvinnor och deras relation till politikern Paddy de Courcy, men också om deras liv i övrigt.


Lättläst och underhållande.

Av Dilemma - 5 augusti 2010 19:30

Vad tusan nu då? Jag som trodde att den här sommaren var över för gott, har börjat jobba och förberett mig för hösten. Och så har det typ varit sommar idag. Härligt. Jag var alldeles för varmt klädd.


Här är några av min favoritbilder från den här sommaren:


     

Av Dilemma - 4 augusti 2010 17:48

Jag har kommit fram till att jag behöver ett par gummistövlar. De här regniga dagarna har skapat problem vid mitt skoval på morgonen då jag har upptäckt att alla skor jag har egentligen inte tål vatten. Idag var jag in i samtliga skoaffärer på vägen från jobbet och hem, men det resulterade ändå inte i köp. Gummistövlar har ingen stil.


Helst vill jag att de ska vara blanka och svarta. Vid första anblicken vill jag inte att det ska vara helt uppenbart att jag har gummistövlar på mig. De ska vara snygga om jag har kjol, men också gå in under jeansen. De flesta gummistövlar har både höga och breda skaft som gör det svårt att kombinera dem med normala kläder.


Jag får leta vidare. Tips, någon?

Av Dilemma - 4 augusti 2010 07:19

Jag tycker inte om att gå upp på morgonen. Det är så tröttsamt. Särskilt på vardagarna. Men jag har provat lite olika taktiker för att underlätta det hela.


Förra terminen gick jag upp så att jag precis hann med allt på morgonen och nästan var lite för sen när jag kom till jobbet.


Den här veckan har jag provat en annan variant. Jag har redan varit uppe i nästan en timme och det är ytterligare 45 minuter innan jag behöver gå till jobbet. Då kan jag göra allting i lugn och ro, hinner vakna till ordentligt och kan läsa innan jag måste gå. Då behöver jag inte kliva upp alldeles yr av trötthet, skynda mig att äta frukost och hasta iväg till jobbet fast jag nästan fortfarande sover. Nu känns det snarare som att det redan är dag och jag mer bestämmer mig för att det kanske är dags att gå iväg och jobba nu. Det stora nackdelen är att jag behöver gå och lägga mig tidigare på kvällen.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards