Alla inlägg under september 2010

Av Dilemma - 18 september 2010 00:30

Hur gick det här till? Jag både drack mer och stannade längre än vad jag hade tänkt.


Nej, det är inte riktigt sant. Jag drack mer, det stämmer. Vi var på cręperiet och där blev det mer än planerat, men sen gick jag hem tidigare från  klubben. Jag skulle stanna i två timmar, men var bara där i drygt en. W hade glömt sina hörlurar och var tvungen att gå hem och hämta dem och då följde jag med. W svor bitvis på hemvägen. "Det man inte har i huvudet får man ha i benen" sa jag uppmuntrande.


Det känns inte alls kul att jag behövde gå hem så tidigt. Särskilt den här gången när det dessutom var Rysslands-tema. Det känns som att jag sitter här hemma och det är där borta som allt kul händer. Jag bad W ta många kort så att jag får se de snygga uniformerna i efterhand.


Nä, nu måste jag gå och lägga mig. Jag hoppas att kursen är bra imorgon med tanke på den här uppoffringen.

ANNONS
Av Dilemma - 17 september 2010 17:36

Sommaruppehållet är över och ikväll ska W vara DJ på "sin" klubb igen. Men jag ska gå upp tidigt imorgon och kan tyvärr inte alls stanna länge. Imorgon ska jag gå en utbildning hela dagen för att få bli rallylydnadsinstruktör på "riktigt" och då vill jag inte vara trött och bakis.


För att göra lite mer av kvällen så ska vi börja på Cręperiet som ligger alldeles nära klubben.

ANNONS
Av Dilemma - 16 september 2010 20:57

En annan sak som jag har gjort på jobbet idag, eller snarare efter jobbet, men på arbetsplatsen, är att ha lyssnat på en författarduell. Vi har två gästförfattare anställda och idag hade de en diskussion, öppen för vem som helst att komma och lyssna, om roman respektive novell. Den ena har mest skrivit romaner och den andra har mest skrivit noveller.


Jag tycker att de nämnde flera intressanta synvinklar. De försökte ringa in vad som kännetecknar en roman eller en novell och varför man skriver det ena eller det andra. Det jag tycker var mest intressant var tankegångarna inför själva skrivandet och hur de förberedde sig inför respektive litteraturform.


Det var inte mycket till duell, mest var de överens. Den ena höll också mycket mer i samtalet än den andra som kanske hade lite svårare att komma igång. Men jag tycker att den formen fungerade bra. Jag hade förväntat mig mer snabb och skarp diskussion ā la Filip och Fredrik, men det var snarare lågmält och eftertänksamt. Först trodde jag inte att de skulle kunna hålla på i två timmar för de verkade inte säkra på vad de skulle säga, men plötsligt hade tiden gått.


Sista kvarten öppnade de för frågor från åhörarna, men istället för frågor så kom de åhörare som ville ha ordet med egna lååånga analyser som i stort sett bara bemöttes med "Jo, så kan det naturligtvis vara" innan ordet lämnades över till nästa. Det var så många som ville komma med egna synpunkter att det till sist drog över 20 minuter.

Av Dilemma - 16 september 2010 18:00

Idag har jag fått massage på mitt jobb. Till den här arbetsplatsen kommer det en kvinna ibland, ungefär varannan till var tredje vecka, med en massagebänk. Jag hade bokat upp mig på en tid och då kom hon in på mitt kontor med sin bänk och ställde i ordning. Det var bara att lägga sig. Efter 50 minuters massage med oljor och krämer kände jag mig helt yrvaken när hon var klar, fast jag inte hade känt mig sömnig under själva massagen. En del tyckte att det var jobbigt att fortsätta jobba efter massage, men jag tycker nog nästan att det gick bättre efteråt. Trevlig var det.

Av Dilemma - 15 september 2010 12:09

Det går riktigt bra att cykla med Wilma och det verkar som att hon tycker att det är roligt.


För någon vecka sedan blev min cykel helt trög. Vid mitt jobb finns det en luftslang för cyklar så jag fyllde på mina däck. Men det skulle jag inte ha gjort för av okänd anledning blev bakdäcket helt trögt efter det. Jag försökt pysa ut lite igen, men det hjälpte inte. Det var som att bromsen låg på hela tiden. Det kändes som ett spinningpass att ta sig hem, den rullade inte ens ordentligt i nedförsbackarna utan saktade av då med.


Väl hemma fick W undersöka saken. Han var inte sugen på att smörja bromsen, för jag måste ju kunna bromsa. Men han fick till det på något sätt. Jag provcyklade cykeln längs med vårt hus och Wilma som var med ute och lös på tomten upptäckte att jag cyklade. Då kom hon med väldig fart och sprang upp längs med cykeln och sprang med mig bredvid framdäcket, samma plats som hon brukar ha när vi är ute och cyklar på riktigt.


Jag får gå en hel del kurser nu med nya jobbet och då brukar jag börja lite senare, därför har jag lämnat Wilma hos dagmatte istället för att dagmatte kommer och hämtar själv. Då brukar jag cykla dit med Wilma. Men idag regnade det och Wilma ville inte alls ut och cykla. Jag orkade inte tjafsa och slängde ner henne i cykelkorgen. Jag tror att hon blev lite förvånad först, men sen verkade hon väldigt nöjd. Hon har inte åkt i cykelkorg förut, men hon satt där stilla och snällt och gjorde ingen ansats för att ta sig ur och verkade inte rädd när vi cyklade. Bra att veta att det fungerar.

Av Dilemma - 14 september 2010 17:07

Jag har alltid tyckt att det är bra att ha en bingo-penna i väskan om det skulle vara så att jag hamnar på någon plats där man kan spela bingo.

Jag tycker inte det längre...


 

Av Dilemma - 13 september 2010 20:43

Jag älskar kräftor. Jag kan utan problem äta en hel kartong själv. Jag kan säkert äta ännu mer, men jag stoppar där. Jag har provat lite olika sorters kräftor och mina absoluta favoriter är ICAs kinesiska jumbokräftor. De är supergoda. Jag tror att mina sämsta är turkiska. De brukar vara så blektråkiga i färgen och ha vassa kanter på stjärten så att man sticker sig. Är inte särskilt goda heller.


I år är första året på, jag vet inte hur länge, kanske någonsin, som jag inte har ätit kräftor i augusti. Jag har helt enkelt inte haft tid än. Kräftor känns inte som någonting man slänger i sig efter jobbet en vardag.


Nu har jag i alla fall köpt kräftorna, nu gäller det bara att hitta en dag att äta dem på också. Eventuellt kommer jag att ha en lucka andra veckan i oktober.


 

Av Dilemma - 12 september 2010 20:20

Gissa vad! Jag har klarat Bubble Town. Nu kan jag fortsätta läsa boken som jag bara hann öppna innan det här beroendet tog över på allvar.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se