Alla inlägg under september 2010

Av Dilemma - 12 september 2010 15:16

VINST! Hurra!!


Det hade vi inte räknat med. Det var regnigt och blött i gräset och i närheten av banan var det mentalt prov för hundar så där sköts det skott. Men Wilma reagerade inte alls på skotten och brydde sig inte om att det var blött. Hon var jätteduktig och utförde alla moment utan problem.


Efteråt var det flera som kom fram och tyckte att Wilma var duktig och att det var roligt att se en sån liten hund med så bra kontakt. Wilma vann en stor säck mat, borste, klotång och en bilsele för stora hundar.


På vägen hem stannade vi och tittade på Drottningholm.


       

ANNONS
Av Dilemma - 11 september 2010 20:27

Jag har funderat på hur jag ska hinna med att rösta nästa söndag. Då är jag i Norrtälje och tävlar med Wilma i rallylydnad, och jag vet inte under vilka tider man får rösta. Och jag har inte orkat ta reda på det heller.


Men så idag var jag i Gränby Centrum och skulle äta middag och då kunde man förtidsrösta där. Jag hade inget röstkort med mig, men det var inga problem, de kunde skriva ut ett nytt. Så jag passade på att rösta när jag ändå var där och det känns jätteskönt att ha det gjort. Nu slipper jag försöka hinna med det också nästa helg.


Jag skrev i ett tidigare inlägg att det skulle gå tre veckor mellan min senaste sovmorgon och nästa. Men nu har jag upptäckt att Wilma har en tävling inplanerad den där lördagen också, men att jag hade missat att skriva upp den i kalendern. Det kommer alltså gå en hel månad innan jag får sova ut igen. Jag hoppas att jag klarar av det.

ANNONS
Av Dilemma - 11 september 2010 14:24

Tävlingen idag gick faktiskt riktigt bra. Wilma var entusiastisk och taggad och det var roligt.


På hopp-banan fick Wilma 5 fel i slalom och 5 fel för att hon rev ett hinder. Det var konstigt att hon rev, för det har hon aldrig gjort förut. Men det kan ha varit en lite för snäv sväng, eller lite halt i gräset, för det var många hundar som rev och det tycker jag inte att det brukar vara. Efter att hon rivit blev hon lite förvirrad och tveksam så det blev även tidsfel. Men förutom en kort stunds förvirring efter rivningen så var hon riktigt snabb.


I agilityn fick hon först en vägran på gungbrädan för att hon bara hoppade upp och av direkt igen. Men andra försöket på gungan gick bra. Sen sprang Wilma förbi en tunnel. Hon fick syn på platsen där vi hade våra grejer och tog sikte på den. När hon vände för att komma tillbaka tog hon tunneln från fel håll. Disk, alltså. Men i övrigt gick banan väldigt bra.


Vi är nöjda med dagens tävlingar. Wilma börjar bli snabbare och säkrare på banan. Hon är på rätt väg.


     

Av Dilemma - 10 september 2010 21:09

Jag har haft en bra fredagkväll, som jag hoppas blir rutin. Efter jobbet, direkt iväg på intensiv-pass på Friskis. Hem, Ullared, Idol, blåbärspaj och Murphy's. Normalt (eller snarare; förut) skulle jag vara upp länge till nu, men nu måste jag gå och lägga mig. Imorgon, upp tidigt och vara i Alunda 08.30 Då ska Wilma tävla i agility.

Av Dilemma - 10 september 2010 17:00

Jag har blivit helt beroende av ett spel som jag har på min mobil. Bubbel town. Jag spelar det varje liten stund som jag får över. Jag har inte läst på en vecka. Flera kvällar i rad nu har jag tänkt att jag bara ska spela i fem minuter innan jag somnar, och sen upptäcker jag att det har gått en timme.


Jag har bara två banor kvar nu så jag räknar med att jag har klarat det snart. Jag vet inte om det kommer att kännas skönt eller jobbigt...

Av Dilemma - 9 september 2010 21:15

Det hände en rolig grej på vägen till tävlingen idag. Vi stod vid rödljus och hade en bil i filen bredvid oss. Konstigt nog hade han ratten på höger sida i bilen, men det innebar att W som körde och den andra föraren var väldigt nära varandra.


Vi tittade dit och då satt föraren där med två små hundar i knät. De hundarna hade fått syn på Wilma i mitt knä och var jätteintresserade. Föraren var också intresserad och ville att W skulle veva ner rutan så att vi kunde prata. Vi pratade lite om våra hundar och det hann bli grönt och vi hann bli tutade på innan vi körde iväg.


Han i den andra bilen hade en vit hund och en liten rackare som såg ut nästan precis som Wilma. Det lät roligt när föraren sa "Vet du, det är inte chihuahua." Det visste jag att det inte var. Det var en prazsky krysarik, jag känner till dem.

Av Dilemma - 9 september 2010 20:45

Vi är med i två hundklubbar och idag var det KM i den andra. Det var svåra banor, agility och hopp, och Wilma blev diskad i båda. Men hon var ändå duktig, hon hade viljan och driv och klarade en del svåra grejer.


På den här klubben är gungbrädan läskig. Den skramlar konstigt, så den vägrar Wilma att ta. Disk, alltså, på agilityn. I hopp-klassen är det ingen gungbräda, men där råkade hon ta ett hopp-hinder från fel håll. Ansatsen till hindret var från sidan, hon sprang mot det så att hon hade hindret framför sig, längs med färdvägen. Tanken var att hon skulle svänga in lite och hoppa det utåt, men istället gjorde hon tvärt om. Resten av banan gick riktigt bra.


Det snyggaste var precis på slutet. Där hade Wilma tagit sikte på sista hopphindret och sprang mot det i full fart. Men innan sista hindret skulle hon ta en tunnel som låg som en makaron med båda öppningarna på Wilmas vänstra sida. För att hon inte skulle ta den första öppningen (fel ingång) så väntade jag med att ropa "tunnel", men sen upptäckte jag att hon var inställd på sista hindret och ropade "tunnel" precis när hon var vid rätt öppning. (Wilma låg före mig och jag sprang bakom.) Då gjorde Wilma en tvär sväng åt vänster och kastade sig in i tunneln istället för att ta hoppet. Snyggt!

Av Dilemma - 9 september 2010 17:01

Jag har gett upp idén på att skaffa gummistövlar. Jag har klarat mig hittills utan, så jag borde inte behöva några. Jag avvaktar tillsvidare åtminstone. Istället har jag köpt ett par vattentäta höstskor.


Men jag hittade faktiskt en sida med massor av snygga stövlar, www.nicework.nu.


Mina nya skor:

 

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se