Alla inlägg under september 2010

Av Dilemma - 8 september 2010 20:49

Nu har jag haft mitt första kurstillfälle som instruktör i rallylydnad och jag tror att det gick bra. Alla som hade anmält sig kom, och de ställde bra frågor och övade som de skulle på skyltarna. Jo, allt gick bra egentligen.


Det jag var rädd för innan var att det skulle vara för mycket tid för egen övning. Det tyckte jag att det var ibland på de kurser som jag själv har gått. Det är nog oundvikligt att ingen på kursen tycker det. Men även om jag ibland tyckte att det var för mycket egen övning så betyder ju inte det att jag inte tyckte att kursen var bra.


Jag tycker att det var en bra första gång och det blir nog ännu bättre nästa gång när de får öva på fler skyltar. Ju fler skyltar jag har introducerat desto fler har jag att göra kombinationer av.

ANNONS
Av Dilemma - 8 september 2010 11:40

Ett säkert, och trevligt, hösttecken är Idol. Tyvärr har jag inte riktigt tid att kolla nu när det går varje dag. Därför kollar jag på TV4 Play efter att det sänts på TV, då sparar jag in en kvart. :)

ANNONS
Av Dilemma - 6 september 2010 18:55

På mitt nya jobb får man gå iväg och träna en timme i veckan på arbetstid. Jag har kollat upp vad det finns för pass som man kan gå på genom jobbet och hittat ett där jag känner ledaren. Idag började det så jag gick iväg vid kl 11 för att vara med på 45 minuter funktionell träning. Det liknade väl mest ett core-pass. Det var ingen kondition utan bara styrka och mycket mage. Perfekt, särskilt som jag nästan bara tränar kondition i övrigt.


I omklädningsrummet hörde jag några tanter prata om att de hellre jobbade över lite än att orka iväg på ett jympapass när de har kommit hem efter jobbet. Jag förstår hur de menar, men jag tänkte träna efter jobbet också. Nu snart ska jag iväg på ett pulspass på Friskis. Eftersom Wilma har så mycket planerat den här veckan så hinner jag bara träna måndag och fredag, så det gäller att passa på.

Av Dilemma - 6 september 2010 17:00

Wilmas planer för den här veckan är: agilityträning på tisdag, rallylydnadskurs på onsdag, klubbtävling i agility på torsdag, officiell tävling i agility på lördag och tävling i rallylydnad på söndag.

Av Dilemma - 5 september 2010 20:32

Det är märkligt vad trött man blir av att vara utomhus. Flera helgdagar nu har jag, W och Wilma varit iväg på hundaktiviteter och då har vi varit utomhus i flera timmar. När vi kommer hem så somnar vi alla tre.

Av Dilemma - 5 september 2010 14:30

Idag har vi varit med i KM i agility i vår hundförening. Det gick inte så jättebra. Wilma var inte riktigt med och på agilitybanan sprang hon iväg en sväng, och när hon skulle tillbaka på spåret igen tog hon ett hopphinder från fel håll och blev diskad.


I hopp-klassen gick det lite bättre. Där sprang hon också iväg en sväng, men tog inget hinder på tillbakavägen och klarade sig från disk, men drog på sig en hel del fel under banan. Resultatet från agility och hopp läggs ihop när man ska få sin placering i KM'et. Wilma kom inte sist, men långt ifrån pallplats.

Av Dilemma - 4 september 2010 12:47

Av: Elaine Bergqvist


Det här är en bok om härskartekniker för att lära sig känna igen om man har blivit utsatt för härkarteknik eller om man har utsatt någon annan för härskarteknik. Man ska lära sig bemöte olika härskartekniker så att folk ska sluta med härskarteknik.


Mycket av det som står i boken håller jag inte med Elaine om, och resten kan jag hålla med om för att det är självklara grejer. Det finns inget som jag tycker att jag lär mig, ingenting som jag kan ha användning av för att jag har läst boken.


Många av argumenten och förslag på dialoger är helknasiga och jag har svårt att föreställa mig att ett samtal skulle kunna se ut så på riktigt. Jag tror att om man börjar svara som Elaine föreslår så kommer man att anses som väldigt märklig.


Det finns mycket som jag stör mig på i boken. Bland annat att typsnittet på texten i exemplen är så tunn att den knappt går att läsa när jag har en lampa som lyser rakt ner i boken. På sida 41 skriver Elaine om det "svengelska" uttrycket "kill your darlings" som, så vitt jag vet, är ett renodlat engelsk uttryck. Jag tycker att Elaine skriver för mycket om sig själv och de flesta gångerna låter det som om hon antingen skryter eller försöker förklara/försvara sig. Jag tycker också att det är underligt att det precis i slutet av boken står "Det finns väldigt många härskartekniker och alla ryms inte i boken du håller i." Boken är indelad i sju härskartekniker och jag blir ju nyfiken på vilka de övriga är. Även om hon inte skulle gå in på de övriga lika noggrannt som hon har gjort med de sju första så tycker jag att hon kunde ha räknat upp vilka de kan vara.


Om man vill läsa en bok om samtal och hur man blir bättre på att bemöta folk föreslår jag "Samtalet: Men känslomässig intelligens" av Hilmar Hilmarsson.


AVRÅDER

Av Dilemma - 3 september 2010 22:24

W satt och kollade på TV och Wilma stod bredvid i soffan och skällde och ville ha uppmärksamhet, "lek med mig!".W fick nog och tog en boll som låg i soffan och kastade iväg den. Wilma for efter med en väldig fart.

"Hehe" skattade W. "Hundar tycker att det är så jäkla roligt att springa efter en boll, det skulle människor aldrig tycka."


Jag var tvungen att peka mot TV'n och påminna honom om att det är en fotbollsmatch som han sitter och kollar på.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se