Direktlänk till inlägg 18 januari 2011

Ruinerna

Av Dilemma - 18 januari 2011 21:06

Av: Scott Smith


Ett gäng ungdomar ger sig iväg till en plats ute i djungeln och blir kvar där och måste förlita sig på det som finns i deras omgivning för att överleva.


Historien är berättad i ett svep, utan kapitelindelning, men med kortare avsnitt utifrån de olika personerna. Jag tycker om att man får följa en person, och sedan läsa samma händelse ur en annan persons synvinkel, eller vad som händer den personen samtidigt.


Boken är spännande, men jag tycker inte att den är nervpirrande och läskig, snarare är det spännande med gruppdynamiken och vad som kan hända med personer under extrem press.
Jag har ingenting emot overkliga eller övernaturliga historier om författaren får till det på rätt sätt, men i Ruinerna tycker jag att det blir för overkligt för att bli trovärdigt och därför får jag nog aldrig den där isande känslan.

>

>

>

>

>

>

>

>

>

>

SPOILER ALERT 

>

>

>

>

>

När jag börjar läsa boken får jag för mig att det är en sån där historia där de kommer att dö en efter en och att den första kommer att dö ganska tidigt för att sätta skräck i de övriga. Men när alla fortfarande lever, en bra bit in i boken, hoppas jag istället att alla ska överleva, det skulle vara oväntat. Men så till sist dör den första, och på ett sådant tråkigt och onödigt sätt att jag bara blir irriterad. Sen går det ganska snabbt utför med resten och jag tänker mig att författaren istället har försökt göra en grej av att de inte dör i den ordningen som man kanske skulle gissa sig till.


Jag tyckte att det var spännande att läsa så länge jag funderade på hur de skulle kunna ta sig ur situationen, jag kunde inte riktigt komma på något bra sätt och undrade verkligen hur det skulle ordna upp sig på slutet. Tydligen kunde inte Smith heller komma på något sätt eftersom han har ihjäl allihop.


Småsaker som stör mig i boken är att när Amy dör bryter hennes pojkvän, Jeff, inte ihop, att de inte överlever mer än ca 2 dygn, vilket är riktigt klent och att växterna kan simulera dofter och prata.

 
ANNONS
 
Erica

Erica

20 januari 2011 11:11

Har du sett filmen? Gör det! Det var den filmen jag tipsade dig att se när jag fick rysningar på tågstationen när vi hörde ett tåg bromsa in.

http://sjusortersdrommar.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dilemma - Onsdag 5 feb 17:18


Av: Hans Rosling med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling   Fakta, anekdoter och statistik, lättsamt och begripligt förklarat. Och intressant. Man får inte bara en bild av världen just nu, man får också knep för att fortsätta förstå världen i fr...

Av Dilemma - Onsdag 15 jan 19:52


Av: Håkan Nesser   Jag har läst många böcker av Håkan Nesser, men aldrig tidigare något från Van Veeteren serien. Jag hakar upp mig lite på att alla efternamn och platser är påhittade, men det kanske man vänjer sig vid om man läser fler av böcker...

Av Dilemma - 31 december 2019 15:10


Av: Ann Mari Falk   Det här är en ungdomsbok från 1963. Jag var nyfiken på hur den skulle vara skriven och hur ungdomarna på den tiden gestaltades. Jag trodde av någon anledning att Agneta skulle vara mer flickig och inställsam, men hon är faktis...

Av Dilemma - 21 december 2019 12:32


Av: Andrew Klavan   Den här boken har stått i min bokhylla i säkert mer än 15 år. Jag köpte den på 4 för 3 på Akademibokhandeln och sedan har den blivit stående. Jag har inte känt för att läsa den. Kanske för att omslaget inte kändes särtskilt lo...

Av Dilemma - 21 november 2019 15:10


Av: Nora Roberts   Efter förra boken jag läste så behövde jag lätta upp med något helt annat. En dröm blir sann är den tredje och sista fristående delen efter Att våga drömma och Om drömmen blir verklighet.    Jag kommer ihåg att jag tyckte v...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se