Alla inlägg under april 2011

Av Dilemma - 13 april 2011 18:46

Imorgon åker jag iväg till Florens, Italien, med några jobbarkompisar. Innan vi åker till Florens landar vi med planet i Bologna och där finns Europas äldsta universitet. I mitt huvud har jag även sett framför mig Europas äldsta universitetshus. En stor, pampig, gammal byggnad, men så är det tydligen inte alls. Institutionerna är utspridda på olika platser i staden. Värt att komma ihåg - ett universitet är inte en byggnad.

ANNONS
Av Dilemma - 10 april 2011 11:17

Förförra helgen föll det sig så att jag och W gick hem från stan utan att ha Wilma med oss. Utanför huset bredvid vårt stod det en skylt om visning och vi tänkte att ja, vi kan ju gå in och kolla nu när Wilma inte är med och det kan vara kul att kolla av lägenheterna i närheten av där man bor. Det visade sig vara en liten 1'a på nedre botten och inte alls något som skulle vara av intresse för oss.


Vi kom precis innan visningen var slut och var de enda där och tänkte egentligen bara vända ut igen, men då började mäklaren prata med oss och sa att hon kände igen oss från Friskis. Jo, det stämmer att vi tränar där, bekräftade vi. Det visade sig att vi brukade gå på samma pass, så vi pratade lite om Friskis och sen frågade hon såklart vad vi tyckte om lägenheten. Jag förklarade att vi bara hade gått in på vinst och förlust eftersom vi sett skylten utanför och sa att vi hade hoppat på att den skulle vara lite större. Hon förstod, men tipsade då om en lägenheten som hon skulle visa helgen efter, en 2'a. Visst, visst, tänkte jag, vi är ju egentligen inte ens ute efter en lägenhet. Men ju mer hon berättade om den desto intressantare lät den. Jag sa att jag skulle kolla in den på Hemnet när jag kom hem.


Väl hemma tänkte jag att den hade faktiskt låtit intressant och bestämde mig för att leta upp den på Hemnet. Och när jag hittade den blev jag väldigt förvånad. Den här lägenheten ligger mellan mig och en kompis, och varje gång jag har gått förbi där har jag tänkt att där skulle man bo på grund av den fantastiska hörnbalkongen i de två soligaste lägena. Nu visade det sig att den var alldeles lagom för oss och superfin inuti också så vi bestämde oss för att gå på visningen.


På visningen (alltså förra helgen) blev vi bara mer säkra på att det här var en lägenhet för oss och vi gav oss in i budgivningen. Vi har ett generöst lånelöfte från banken och kunde gå långt. Från början var vi 4 budgivare, men när den gått upp ca 300 000 kr var vi bara två kvar. Vi drämde i med det ena sinnessjukt höga budet efter det andra, men våra motståndare gav sig inte. Till sist kände vi att det började kosta mer än det smakade och när vi budat upp lägenheten en halv miljon kände vi att det fick vara dags för vårt sista bud. Men de andra jävlarna bjöd över oss ännu en gång och vi bestämde oss för att lägga oss och åtminstone nöja oss med att vi gett dem en rejäl match och att de fick den vansinningt dyrt.


Jag har kommit fram till att man inte kan köpa en lägenhet på impuls. Inte ens om man verkligen vill ha den och kan bjuda högt över utropspris. Man ska nog behöva vara med om den här jobbiga processen att leta och titta runt först.

ANNONS
Av Dilemma - 9 april 2011 19:16

Idag på förmiddagen har vi varit i (på?) Mälarö och tävlat säsongens första rallylydnadstävling. Vi råkade komma iväg lite för sent hemifrån, men genom att ligga en bra bit över hastighetsbegränsningen större delen av vägen lyckades jag köra in en kvart, tills vi kom till Kista och hamnade bakom en övningsförare och tappade flera minuter igen.


Wilma tävlade för första gången i avancerad klass och nu börjar banorna bli riktigt kluriga. Det blev många småfel för att hon satt snett och liknande, men det blev också två stora avdrag för moment som vi utförde fel. Det som kändes mest synd var skylten där man ska backa tre steg, för det vet jag att Wilma kan. Det blev någon miss i kommunikationen mellan henne och mig där.


Det här var också första gången som Wilma behövde utföra momentet "honnören". Det innebär att hunden ska sitta eller ligga framför eller bredvid föraren medan en annan hund går banan. Det har vi inte direkt övat på, men det blev sitt vid sidan och Wilma klarade det utan problem.


Trots många poängavdrag och ett slutresultat på 60 poäng, vilket innebär ett ej kvalificerat resultat (för då behövs det 70 poäng, och vid tre kvalificerade resultat hoppar man upp en klass) så hamnade vi på andra plats. I veckan skojade jag och W om att det var dags för Wilma att ställa upp i en tävling för att hennes mat nästan är slut. Nu vann hon 15 kg mat, och eftersom hon äter ca 55 gram om dagen så kommer det att räcka ett tag. 


Wilma på banan.

 

Wilma i Honnören.

 

Wilma med sin hundmat.

 

Av Dilemma - 8 april 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Äventyr, komedi

Från: 1968

Längd: 98 min

Kända skådisar: Jane Fonda


Handling: År 40 000 har den onde vetenskapsmannen Durand Durand utvecklat ett vapen som kan förinta hela universum och jordens president skickar Barbarella för att ta hand om problemet. Barbarella åker iväg i sitt luddiga rymdskepp och hon råkar ut för många märkliga händelser på vägen. Barbarella har också lite otur med sina kläder som hela tiden råkar gå sönder, vilket gör att hon har många nya outfits.


En erotiskt laddad, rolig film med mycket musik.

Av Dilemma - 7 april 2011 20:47

Av: Mikael Niemi


Boken skildrar livet i Tornedalen på 60-talet . Det är inte en historia från början till slut, utan snarare så att varje kapitel är som en egen liten historia i sig. Boken är stundtals ganska roligt skriven, men trots att jag nyss läste ut den så känner jag att det är ingenting som jag kommer att lägga på minnet.

Av Dilemma - 7 april 2011 19:53

Fast egentligen är det bara en lite kortare och snyggare variant av samma frisyr som jag har haft ett tag nu. Det är alltid lite läskigt och ovant med ny frisör, men jag tycker att det gick bra ändå. Jag blev nöjd.


 

Av Dilemma - 6 april 2011 21:04

Idag hade vi final på rallylydnadskursen som jag har instruerat nu i 6 veckor. Som avslutning fick de gå en "riktig" tävlingsbana och de var riktigt duktiga. Man märker en tydlig förbättring om man jämför med första tillfället då hundarna inte alls fattade vad det var frågan om. Det har varit roligt att hålla i kursen och jag tycker att allt har gått bra, men det ska också bli skönt med lite paus nu innan jag drar igång en fortsättningskurs i maj.

Av Dilemma - 5 april 2011 17:23

Jag ringde för att boka tid med min frisör, men då visade det sig att hon hade slutat. Det har jag råkat ut för förut, med tidigare frisörer, och jag tycker inte om det. Är det bara jag som har haft oturen att få tag på frisörer som bara jobbar 2-3 år på samma ställe, eller ser det ut så generellt i frisörbranschen?


På torsdag ska jag prova en ny frisör. Jag hoppas att hon är bra.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se