Alla inlägg under juni 2011

Av Dilemma - 19 juni 2011 22:19

Jag är så nöjd med gårdagen. Jag hade jätteroligt på festen och det verkar som att de som var där hade det också. Stort tack till syrran som tog många bra bilder under kvällen. Här är några av dem:


           

ANNONS
Av Dilemma - 19 juni 2011 10:45

Är det för mycket begärt att få vara ute och festa mycket och länge och att sedan få vakna pigg och fräsch dagen efter?


Det finns en som inte är bakis idag. En som låg hemma och vilade igår kväll. Som nu bråkar och låter, piper med pip-leksaker och hoppar i sängen. Wilma får leka med W idag.


Jag hade det riktigt kul igår. Det var länge sedan jag hade så här nice ute och det var länge sedan jag vaknade så här bakis. Det är jätteskönt att jag inte har någonting inplanerat idag. Det var också länge sedan.

ANNONS
Av Dilemma - 17 juni 2011 19:15

Imorgon, lördag, ska jag ha min 30 års fest. Nu när jag tänker på det var det länge sedan det var en lördag då jag inte gjorde någonting.


Nu på lördag är det 30 års fest.

Lördagen innan dess var jag på bröllop.

Lördagen innan dess var jag i Edinburgh.

Lördagen innan dess var jag på Herrgårdsweekend.

Lördagen innan dess var jag på möhippa.

Lördagen innan dess var jag på kryssning.

Lördagen innan dess var jag i Göteborg.

Lördagen innan dess var det Sista April.

Lördagen innan dess firade jag att brorsan fyllde 25.

Lördagen innan dess var jag i Italien.

Lördagen innan dess var jag på rallylydnadstävling.

Och lördagen innan dess var sist det inte hände något på en lördag, alltså 2 april.

Av Dilemma - 17 juni 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Drama, Krig

Från: 2009

Längd: 153 min

Kända skådisar: Brad Pitt, B.J Novak


Handling: Under det första året av den tyska ockupationen av Frankrike bevittnar Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) avrättningen av hennes familj ledda av naziöversten Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna undkommer nätt och jämnt med livet i behåll och flyr till Paris där hon skapar sig en ny identitet som biografägare.


På en annan plats i Europa, samlar löjtnant Aldo Raine (Brad Pitt) en grupp judisk- amerikanska soldater för att utföra en rad snabba och skoningslösa hämndaktioner. Raines grupp som senare blir kända som ”The Basterds” av sina fiender, slår sig samman med den tyska skådespelaren och infiltratören Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) i ett försök att störta Tredje rikets ledare.

Allas öden sammanstrålar under en biopremiär där Shosanna har förberett att iscensätta sin alldeles egna hämnd … Med en blandning av våld och propaganda i lika mått, väver Quentin Tarantions Inglourious Basterds samman både ökända, bortglömda, sanna och överdrivna historier från andra världskriget. (Källa: www.cdon.com)


Det jag gillar med den här filmen är att de pratar flera olika språk, tyska, franska, engelska, italienska, och inte bara använder sig av engelska med olika brytningar för att gestalta olika nationaliteter. Jag gillar de långa dialogerna, det överdrivna våldet och jag älskar Hans Landa, min absoluta favorit filmkaraktär för tillfället.

Av Dilemma - 16 juni 2011 20:57

Fråga inte hur det gick till, men vår server har mirakulöst lagat sig själv. Jag är väldigt nöjd, nu kan jag komma åt alla mina kursplaneringar och foton igen. 

Av Dilemma - 15 juni 2011 22:44

Idag fyller jag 30 och jag har haft en riktigt bra dag.


När jag kom in på kontoret i morse stod det en stor, fin blombukett på skrivbordet. Jag blev bjudan på lunch på Hambergs fisk av några kollegor och på eftermiddagen bjöd jag arbetskamraterna på fika.


Efter jobbet åkte vi ut till mina föräldrar där pappa grillade oxfilé och vi drack vin och åt tårta och öppnade presenter.


Av W fick jag ett par superfina kristallglas från Swarovski och av mamma och pappa bland annat att jag ska få blåsa glas och av brorsan bland annat en Justin Bieber plansch.


Här är blommorna från jobbet och glasen från W:

     

Av Dilemma - 12 juni 2011 19:19

Har varit i Göteborg över helgen för syrrans bröllop. Först hade vi tänkt ta bilen, men sen kom vi på att vi skulle vara både trötta och bakis idag så vi valde tåget istället. Vi drabbades av signalfel både på vägen ner och nu på tillbakavägen. Kan man ha sån otur?


Nervägens signalfel var snabbt avklarat, men nu på hemvägen sitter vi fortfarande på tåget. Hittills är vi nästan 2 timmar försenade och fast någonstans utanför Katrineholm. Funderar just nu på om det hade varit bättre att ta bilen i alla fall.

Av Dilemma - 10 juni 2011 12:53

Vi har fått nya fönster i lägenheten.


Först tyckte jag att det skulle bli jättebra att få nya fönster och ny balkongdörr eftersom de gamla var ganska risiga. De nya är ljudtätare, bättre isolerade, snyggare och lättare att öppna.


Sen tyckte jag att det var synd att vi skulle få nya fönster nu eftersom vi ändå ska flytta snart och vi måste plocka undan allt inom 1,5 meter från fönstren. Eftersom det knappt är större än så hemma hos oss så blir det väldigt stökigt och trångt då.


Sen tänkte jag att det kanske är bättre vid en försäljning att lägenheten har helt nya fönster, istället för att de snart ska bytas efter att köparen flyttat in. Då tyckte jag att det var bra att de skulle bytas nu.


Men sen, igår, när de varit här och bytt fönster så upptäckte vi att vår server hade gått sönder. Antagligen för att de behövde ett eluttag och hade dragit ur sladden utan att stänga av servern först. Dålig server som gick sönder så lätt, men sjukt irriterande och just då tyckte jag igen att det var synd att fönstren var tvungna att bytas.


Men idag när jag tittar på våra nya fönster och balkongdörren så är jag nöjd och glad att de byttes nu så att vi får ha dem hela sommaren innan vi flyttar ut i september.


Snygga fönster. Men hur ser lägenheten ut egentligen...

 

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se