Alla inlägg under juli 2011

Av Dilemma - 8 juli 2011 22:06

Wilma fick 93 poäng och alltså med råge ett kvalificerat resultat. Framförallt blev det poängavdrag för att hon nosade på marken på flera ställen. Det blev en placering på 11 plats. Det var tuff konkurrens idag med många duktiga hundar. Det var så många anmälda att man var indelad i två grupper. I gruppen Wilma tävlade blev det två hundar på delad förstaplats med 100 poäng (max) vardera, och en trea med 99 poäng.


När Wilma och jag blev uppropade för att komma fram och hämta vårt pris var det roligt för hon ropade upp mig som "vår lokalkändis" för att jag var med i ett reportage om rallylydnad i lokaltidningen nyligen.

ANNONS
Av Dilemma - 8 juli 2011 19:15

Den 1 juli blev rallylydnad en officiell hundsport i Sverige och idag är Wilma med i sin första officiella tävling. Tur för oss så arrangeras tävlingen bara ungefär 5 minuters gångväg från vår lägenhet. Wilma hade startnummer 4 så vi kom strax innan banvandring och tävlade kort efter det. Jag tycker att det gick bra för Wilma. En del småfel, men inget stort tror jag. Om jag inte är helt ute och cyklar så borde hon definitivt få över 70 poäng, vilket är vad man hoppas på. (Över 70 poäng på 3 tävlingar och man kan hoppa upp en klass.) Nu när det är officiellt så var det många fler startande än vad det brukar vara. Det är kul att fler och fler blir intresserade av rallylydnad. Många är duktiga också eftersom alla nu är nybörjare igen, oavsett i hur hög klass man tävlade när man tävlade inofficiellt. Det kommer att vara svårare att hamna på pallen nu, men fördelen med rallylydnad jämfört med agility är att det inte spelar någon roll hur det går för de andra hundarna när det gäller ens egen uppflyttning. I agility behöver man förutom att vara felfri dessutom hamna bland de 15 % bästa, så är det många bra så blir det svårare för en själv. Men i rallylydnad kan man komma sist och fortfarande bli uppflyttad om man får över 70 poäng.


Vi har gått hem en sväng nu i väntan på resultatet. Ca kl 21 skulle det vara prisutdelning så vi går tillbaka då. Det är spännande att vara här hemma och fundera på hur det gick för Wilma.

ANNONS
Av Dilemma - 8 juli 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Drama, Komedi

Från: 2007

Längd: 82 min

Kända skådisar: Nicolaj Schröder (Hej, hej Monica)


Handling: Johan är med i ett gäng som vill komma in i Helsingborgs fotbollshuliganelit. Gänget har alltid hållit ihop och har alla varsin nyckelroll i gänget. Johan och Lucas är ganska lika, med skillnaden att Lucas går under benämningen "modig", det vill säga - han vågar slåss, Svante som är ganska blyg men som vid vissa tillfällen får vad gänget beskriver som dampanfall. Rogge, som är svagast och yngst, gängets hackkyckling samt Jonas Mitander som är gängets ledare, vars åsikter ingen någonsin vågat ifrågasätta. Livet har sedan killarna gått i mellanstadiet kretsat kring alkohol och slagsmål, detta tills Svantes kusin Isak kommer på besök och på en vecka ställer allt på kant. (Källa: Wikipedia)


Jag skrattade mig igenom stora delar av den här filmen. Nic Schröder är klockren och underhållande arg. Mitt favoritcitat är när ”Nic” skriker till en medspelare i fotbollslaget. ”Vi spelar i Korpen som är den sämsta ligan som finns. Vi spelar i den sämsta divisionen, vi ligger sist och du är sämst i laget! Fattar du hur dålig du är, Rogge?!” Det är också roligt att nästan alla pratar skånska.

Av Dilemma - 6 juli 2011 22:48

Av: Yann Martel


En fascinerande historia och en bok som jag tycker bättre och bättre om ju mer jag läser.


Till en början förstår jag inte riktigt vitsen med boken och tycker att den verkar märklig och händelselös, när det först handlar ingående om en djurpark (ganska intressant) och sedan handlar ingående om religion (uttråkande).


Det är när del två börjar som boken verkligen kommer igång och där efter gillar jag varje kapitel. Pi är med om ett skeppsbrott och måste överleva ute på Stilla Havet i en livbåt tillsammans med en bengalisk tiger. I en sådan miljö kan man tänka sig att det finns begränsat med saker att skriva om i en bok, men det blir aldrig långtråkigt att läsa. Samtidigt som jag vill att Pi ska räddas vill jag läsa mer om hans äventyr ute till havs.


REKOMMENDERAR

Av Dilemma - 6 juli 2011 16:30

Ganska ofta när Wilma är ute och går händer det att personer pekar på henne och ropar "Chihuahua". Jag har noterat att det även gäller många andra hundar. De får sin ras påpekad av förbipasserande. (Många gånger felaktigt, som i Wilmas fall.)


Här om dagen såg jag en kvinna på stan i citronmönstrad klänning och jag drabbades av en väldigt lust att peka och ropa "Gina Tricot". Och då slog det mig. Varför bara ropa ut hundraser, varför inte även inköpsställen när det gäller kläder? Större utmaning och lika givande. Varsågoda att börja.

Av Dilemma - 5 juli 2011 20:33

Jag älskar kryssningar. Två gången har jag åkt med Vision of the Seas och jag skulle gladeligen åka igen. Eftersom jag har kryssat mer än en gång så gick jag med i klubben Crown & Anchor och nu när jag fyllde år så fick jag ett erbjudande av dem. Eftersom man inte använder kontanter på båten så får man i slutet av varje kryssning en faktura på det man har handlat under resan. Nu fick jag $150 "tillgodo" på den fakturan. All mat och många aktiviteter är gratis på båten så den där slutfakturan brukar inte bli mycket högre än så.


Det finns en hake såklart. Jag måste boka en resa inom 1 månad från min födelsedag. (Jag behöver inte åka inom 1 månad, men jag behöver boka inom 1 månad.) Det underlättar inte kryssningssuget. Det var en smart present av dem.

Av Dilemma - 4 juli 2011 17:54

När jag lyssnade på nyheterna på radion imorse handlade det om att jämfört med för 10 år sedan så struntar många fler idag i kondom på första dejten. Forskare varnar för att det här beteendet kan göra folk ofrivilligt barnlösa. Märkligt. Jag har alltid trott att det var precis tvärtom.

Av Dilemma - 3 juli 2011 19:14

Idag har jag haft en tävlingsinriktad kurs i rallylydnad i tre timmar med anledning av att rallylydnad blev en oficiell hundsport i Sverige i fredags. Jag är väldigt nöjd med hur kursen blev. Det kändes kul att det helt var min egen idé att ha en sån kurs. Nybörjarkurser i rallylydnad finns det till exempel massor av olika kurser i, men den här kom jag på på egen hand. Det var en engångskurs och därför kunde jag inte, under kursen, tänka att "det där ska jag förbättra till nästa gång". Upplägget har växt fram i huvudet under ganska lång tid, det blev aldrig av att jag satte mig ner med datorn och verkligen tänkte igenom och planerade ett upplägg. Och idag var det dags att se om det som jag hade i huvudet även fungerade på "riktigt", och att vi skulle klara oss på tre timmar. Det blev jättebra och jag är jättenöjd. Det var tur att det inte regnade och jag känner mig lättad över att alla som hade anmält sig också kom och över att  jag har haft kursen nu. Nu har jag inga fler kurser inplanerade förrän i slutet av augusti. På ett sätt känns det skönt att det är kursuppehåll nu, men jag tror också att jag kommer att längta efter att hålla i nästa kurs nu när det blir så långt uppehåll.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se