Alla inlägg under augusti 2011

Av Dilemma - 5 augusti 2011 19:46

Jag avslutade semestern precis som jag påbörjade den, med middag på Plock. På måndag börjar jag jobba igen och det känns konstigt nog ganska okej. Det absolut värsta med att behöva börja jobba är att jag kommer att börja vara trött på morgnarna. Jag tycker alltid att det är riktigt jobbigt att behöva gå upp på morgonen. Men också att behöva gå och lägga sig på kvällen utan att vara det minsta trött. Jag tror att min dygnsrytm är på mer än 24 timmar. Jag behöver sova ungefär 9 timmar och vill vara vaken i kanske 19 timmar. Det är inte konstigt att dygnet blir förskjutet så fort man får chansen, som till exempel under semestern. Jag undrar om det till och med skulle kunna gå hela varvet runt om jag var ledigt tillräckligt länge och inte hade några tider att passa.


När jag läste boken Out så började jag fundera på om jag skulle gilla att jobba natt. Den handlar om fyra kvinnor som jobbar nattskift och även fast de tycker att det är jobbigt så tyckte jag att det verkade helt okej. Det bästa skulle vara att få vakna först och ha sin dag och sedan gå till jobbet när man är pigg. Och när man kommer hem efter jobbet kan man gå direkt och lägga sig. Jag är ofta trött efter jobbet och skulle gärna gå och lägga mig, men det skulle vara dumt att göra det eftersom jag då skulle vara ännu piggare när det väl är dags att gå och lägga sig på kvällen. Jag blir alltid pigg på kvällen även om jag inte vilar något efter jobbet, särskilt om jag går och tränar.


Det skulle också vara skönt att få vakna i sin egen takt. Nu vaknar jag, äter frukost och klär på mig som i en dvala och vaknar inte till ordentligt förrän någon gång efter lunch. Jag gillar inte heller att behöva skynda mig på morgon, vilket jag alltid måste göra. Därför tänker jag mig att det skulle vara bra att ha hela dagen till förfogande först och sedan gå till jobbet på natten. Jag skulle inte vilja jobba kväll, för om det är något bra på TV så är det på kvällen. Och om jag jobbade natt så skulle jag jobba när W sover och han skulle jobba när jag sover och då skulle det egentligen inte blir så stor skillnad. Och nu slår det mig att vi inte skulle behöva någon dagmatte i så fall. Hmm... Jag tror inte att det finns något jobb som jag skulle vilja ha nattid, men jag tror ändå att det skulle passa mig.


Middagen på Plock:

 

Av Dilemma - 5 augusti 2011 12:56

Av: Mark Haddon


15-årige Christopher har Asperger. När grannens hund blir mördad bestämmer han sig för att ta reda på vem som är mördaren, och på inrådan av sin lärare skriver han samtidigt en bok om mysteriet.


Boken är enkelt skriven, med tydliga beskrivningar av vad som händer, utan att urskilja vad som är viktigt och vad som inte är det. Antagligen för att efterlikna hur det kan vara i huvudet på någon med Asperger. Till en början gillar jag det speciella språket, men jag tröttnar efter ett tag. Jag är nog mer förtjust i böcker med ett mer målande och flytande språk.


Under sin jakt på grannhundens mördare får Christopher reda på mycket mer än så. Boken är både rolig och tragisk.

Av Dilemma - 5 augusti 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Drama

Från: 2004

Längd: 113 min

Kända skådisar: Ashton Kutcher


Handling: Evan Treborn drabbas under sin uppväxt av flera trauman och blackouter, som ofta händer när han känner sig stressad. När han som vuxen försöker hitta en lösning till sina emotionella problem upptäcker han att han kan resa bakåt i tiden när han läser sina gamla dagböcker. Han använder tidsresorna för att ändra saker som hände under hans barndom, och orsakar därmed de blackouter han upplevde då. Det visar sig dock att de ändringar han gör påverkar hans framtid, och tvingar honom till att resa tillbaka fler gånger för att rätta till andra händelser. (Källa: Wikipedia)

Av Dilemma - 4 augusti 2011 23:24

Det verkar nästan som att vädret har läst mitt inlägg om att jag har haft otur med vädret och bestämt sig för att ändra på den saken. Den här senaste veckan har varit perfekt, so far. Jag är väldigt glad att jag fortfarande har semester.


Jag har legat en hel del och läst på balkongen. Men igår var jag inomhus hela dagen och hjälpte en kompis med tapetsering. Det gick riktigt bra att tapetsera och det blev sjukt snyggt. Det kändes bra eftersom vi flyttar snart och kanske behöver någon ny tapet i den nya lägenheten. Då är det perfekt att jag tapetserade nyligen och det känns lugnt inför att göra det igen.


Idag har det varit ganska fullt upp. Jag började dagen med att klippa håret och sen tog jag Wilma till tandläkaren. Fast hon bara skulle ta bort tandsten så behövde hon få lugnande. Först fick jag sitta med henne i ca 20 minuter tills hon blev helt trött och slapp. Då fick jag lämna henne och komma tillbaka efter ungefär en timme. Och då fick jag sitta med henne i ungefär 10 minuter medan hon vaknade upp. Det tar ganska lång tid att ta hunden till tandläkaren, så det var bra att jag kunde göra det nu under semestern och inte behövde ta ledigt från jobbet.


Sen gick jag och W och åt galetter och crêpes med syrran och hennes man och sen på bio. Source Code. Cool film med Jake Gyllenhaal. Jag gillar filmer där man reser i tiden och där samma sak utspelas gång på gång och den det handlar om vet mer och mer för varje gång den upplever det. Vi avslutade kvällen med en öl på Katalin.


Tidigare i veckan:

"Men vänta nu, Wilma, där tänkte ju jag lägga mig..."

Jag vänder ryggen till i en halv minut och blir av med platsen.

 

Av Dilemma - 1 augusti 2011 19:05

Nu har jag hämtat mina glasgrejer som jag tillverkade under glasblåsningen som jag fick i present av mamma och pappa. Jag blev faktiskt ganska nöjd.


Droppar i mörklila. Färgen syns inte så bra på bilden. Två stycken blev örhängen och en ett halsbandssmycke.


Hjärtan. Det mörkare ska W få och det orangea är till mamma och pappa. 


Det här är nog min favorit. Ljusstake för värmeljus i svart och lila. 


Två svarta dricksglas.   

Av Dilemma - 1 augusti 2011 10:31

Av: Dean Koontz


Odd Thomas är den första boken i en serie om killen med samma namn. Odd kan se döda människor och hjälpa dem att få fast sin mördare. Han kan också, som i den här boken, se skugglika figurer som varslar om att något hemskt kommer att hända.


Odd är säker på att staden där han bor kommer att drabbas av en större katastrof, men han vet inte var eller av vem. Under ett och ett halvt dygn får man följa Odd och hans försök att förhindra katastrofen och rädda så många liv som möjligt.


Historien går fort fram och är lättsamt skriven.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards