Alla inlägg under september 2011

Av Dilemma - 20 september 2011 21:04

Wilma stjälper till så mycket hon kan med målandet.


   

ANNONS
Av Dilemma - 19 september 2011 20:56

När jag och W hade valt den färgnyans som vi tyckte var mest lik den is-latte som vi hade med oss som referensfärg så var jag lite orolig efteråt att det skulle kännas för grön. W var istället orolig för att den skulle kännas för rosa. Ingen oroade sig för att den skulle vara för gul. Nu har vi bara sett hallen i mörker för att vi inte har någon lampa där än, men just nu känns den där färgen mer senapsgul än latte.

ANNONS
Av Dilemma - 17 september 2011 18:55

Nu tävlade Wilma för första gången officiellt i fortsättningsklass. Den här gången var det W som gick banan med henne och för första gången någonsin blev Wilma underkänd. Det berodde nog på ett missförstånd från Wilmas sida och att W hade DJ'at halva natten och bara hunnit sova 3 timmar innan vi var tvungna att åka.


Det var ganska blött i gräset och Wilma fick många poängavdrag för "sen" för att hon inte riktigt ville sitta i gräset. Trots det så slutade hon med 74 poäng och hade alltså fått ett kvalificerat resultat (över 70 p) om de inte hade blivit underkända.


Anledningen till att de blev underkända var att när W visade Wilma att hon skulle sätta sig i "front" framför honom så trodde/hoppades Wilma att W skulle lyfta upp henne. Hon ville nog gärna bli buren eftersom det var blött i gräset. Wilma hoppade upp med framtassarna på W's ben (vilket är okej) och W drabbades av en kort stunds panik och puttade ner henne. Och eftersom föraren inte medvetet får nudda hunden så blev de underkända. Synd, men det var bra kämpat av W på banan.

Av Dilemma - 16 september 2011 18:47

Idag har både jag och W haft flyttdag från jobbet. Det är verkligen generöst av arbetsplatser att man kan få vara ledig en dag med bibehållen lön när man flyttar. Vi har inte alls hunnit med att flytta så mycket som vi hoppats på, men vi har ändå hunnit med en hel del. 


Vi började dagen med frukost på Espresso House för att samla kraft. Jag vet inte riktigt vad det var med killen i kassan där. Visst kan det hända att man räknar ihop fel och det blir en för hög slutsumma, visst kan det hända att man glömmer att te är beställt och fråga två gånger om det skulle vara en stor eller liten latte, visst kan det hända att man på den andra drycken slår in en stor direkt utan att fråga fast den som beställer räknar med att få den lilla som ingår, visst kan det hända att den youghurten man vill ha är slut så att man får en annan, visst kan det hända att man glömmer smörgåsen i toastjärnet så att den blir alldeles bränd och man måste göra en ny... Men alltihop vid samma tillfälle, det måste vara rekord. Han försökte skylla på att det var för tidigt på morgonen, men sen kom han på att det inte var det heller.


Efter frukosten åkte vi iväg med våra tre innerdörrar för att få dem lackade. De har varit trä från början och sen har någon målat dem vita, men bara ett lager, så de är helt flammiga och trästrukturen lyser igenom på vissa ställen. Vi har lämnat in vår toadörr i gamla lägenheten för lackning förut och det blev riktigt bra, så vi bestämde oss direkt för att lämna in de här också.


Våra möbler från IKEA har kommit idag också. Jag kände mig lite dum när jag bara stod och tittade på när två killar bar alla möblerna upp för tre trappor, stånkandes och stönandes och med svetten rinnandes i pannan. Jag kände för att fråga om jag skulle hjälpa till, men jag hade aldrig orkat bära något av det där upp för en trappa ens. Och vi har ju betalat för att få det hemlevererat. Jag sa ingenting, men tackade så mycket när de var klara.


Dessutom har vi hunnit med att grundmåla hela vardagsrummet och måla första varvet i hallen. Jag blev lite orolig när jag först öppnade färgburken till hallen. "Det är inte tänkt att vi ska ha en latte-färgad hall" tänkte jag. Trots att vi när vi köpte färgen hade med oss en is-latte till färgaffären och noggrant valde nyans. Men när jag hade målat en vägg så tyckte jag ändå att det blev ganska bra. Det blir spännande att se hur det ser ut när färgen har torkat. Nu syns det äntligen att vi är på väg åt rätt håll.


Jag är nöjd med dagen och helgen har precis börjat. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen går jag och W till Creperiet och sen dMz. Perfekt avslut på en effektiv dag.

Av Dilemma - 16 september 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Komedi, Musikal, Romantik

Från: 2008

Längd: 108 min

Kända skådisar: Meryl Streep, Stellan Skarsgård, Pierce Brosnan, Christine Baranski


Handling: Tjugoåriga Sofie och hennes mamma Donna driver en taverna på en liten grekisk ö. Sofie skall gifta sig och vill att hennes pappa skall leda henne uppför kyrkgången. Enligt mammans dagbok, som Sofie tjuvläser, finns det tre möjliga pappor, så Sofie bjuder i hemlighet i sin mammas namn in alla tre till bröllopet. (Källa: cdon.com)


Jag har hela tiden tänkt mig att den här filmen skulle vara fånig och det tog lång tid innan jag såg den. Men jag gillar den verkligen! Trots att jag aldrig direkt har lyssnat på Abba så är det härligt med alla låtarna i filmen, och de passar så bra in i handlingen. Det är också imponerande att alla skådespelare sjunger själva i filmen. (Det enda som är lite knasigt är att man får intrycket av att Donna fick barn tidigt och sedan har jobbat och slitit på ön, och att hon vill att dottern Sophie ska ”leva” lite mer innan hon stadgar sig. Men med tanke på att Sophie är 20 år så ser det ut som att Donna fick barn i 35-40 års åldern.)

Av Dilemma - 15 september 2011 18:15

Av: Curtis Sittenfeld


Jag hade höga förväntningar på den här boken, bara för att jag tyckte att Sittenfelds andra bok Presidentens hustru var helt fantastisk. Men någonting gör att det inte är samma nöje att läsa den här och när jag funderar på vad blir jag rädd att det är översättningen. Kanske beror det på att jag läst många böcker på engelska på sista tiden, kanske är översättningen helt enkelt kass, men det känns fånigt och ibland nästan obegripligt. Jag önskar att jag hade läst den på engelska.


I en klass för sig handlar om Lee och hennes fyra high school år på internatskola, och trots att det, precis som i Presidentens hustru, egentligen inte händer så mycket så är det en behållning att läsa boken.


Lee är osäker och tillbakadragen och det är verkligen ingen feel good bok.

Av Dilemma - 14 september 2011 21:02

Nu ikväll har jag haft avslut med den nybörjarkurs i rallylydnad som jag har haft två gånger i veckan i tre veckor nu. Men det var inte bara sista gången för den här kursen, det var även sista gången för det här året. Sista gången innan våren. Nu är det för mörkt och kallt för att ha kurs i ett halvår.


Jag tycker alltid att det är roligt att ha kurs när jag är på själva kursen. Men ibland när jag är hemma, särskilt när jag har kurs två gånger i veckan, kan det kännas lite mycket. Det blir tight att hinna med annat. Det känns lite tråkigt att inte ha några kurser under så lång tid nu, men också lite skönt. I alla fall inför den närmaste framtiden känns det lite skönt att inte ha några inplanerade kurser. Nu kan jag lägga mer fokus och tid på att måla och pyssla i nya lägenheten.

Av Dilemma - 13 september 2011 19:34

Jag och W har varit på IKEA och köpt en del nya möbler. Jag kom på att istället för att bära våra nuvarande möbler nerför tre trappor och sedan upp för tre trappor så var det smartare att köpa nya möbler och beställa hemkörning. Och det är ju kul med nya möbler också. Nu har vi lagt fler tusentals kronor på soffa och säng, men kände särskilt att vi gjort ett klipp när vi hittade mjukglass för 5 kr!

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se