Alla inlägg under september 2011

Av Dilemma - 11 september 2011 21:45

Nu har Wilma tävlat officiellt i nybörjarklassen för tredje gången och fått över 70 poäng och kan om hon vill hoppa upp i fortsättningsklass. Banan var inte särskilt svår idag, det var inte så många direkta moment utan mest olika svängar. Men tydligen var det något som luktade intressant så Wilma fick 12 poängavdrag bara på "nos". Tillsammans med någon annan miss så slutade hon på 84 poäng, vilket helt klart är ett bra resultat, men känns lite lite för att vara Wilma. Om vi kan byta klass innan tävlingen nästa helg så kör vi fortsättningsklass då.


 

ANNONS
Av Dilemma - 11 september 2011 00:09

Det känns som att det inte var länge sedan det var Sista April (den happening som för mig markerar starten på sommaren) och idag/kväll/natt är det Kulturnatten (som markerar slutet). (När jag var ungdom och hängde ute i parker på helgerna, innan jag var tillräckligt gammal för att komma in på krogen, var det mellan sista april och Kulturnatten som temperaturen ute var tillräckligt okej för att vara utomhus.)


Jag och W hade inga direkta planer för kvällen, och eftersom vi ska upp och tävla med Wilma imorgon så tänkte vi ta det ganska lugnt. Vi åkte en vända till Eskilstuna för att hämta en synth som W skulle köpa och på vägen hem fick han ett sms av en kompis om att Tove Styrke skulle spela på Musikens Hus. Det lät nice tyckte vi så vi betalade 20 kr för varsin biljett och gick dit. Riktigt bra spelning! Jämfört med Kites spelning för någon helg sedan så var ljudet fantastiskt. (Även om Kite var snäppet bättre.) Hon var klockren på scen och låtarna var bra. Jag hade bara hört två låtar av henne innan så jag blev glatt överraskad. Hon har verkligen utvecklats sedan hon var med i Idol, men jag hade henne som favorit redan då.


Efter Toves spelning gick vi och köpte signerade böcker av Dan Larsson, köpte mat ur en Thai-Wok-vagn och gick och tog en öl. En alldeles lagom Kulturnatt.


 

ANNONS
Av Dilemma - 9 september 2011 22:10

Vi är i nya lägenheten varje dag ock fixar, men än så länge kan man inte se så mycket resultat. Taken är målade och nytt köksgolv är lagt, och det blev riktigt snyggt, men väggarna är spacklade och golv är täckta med skyddspapp så det ser ganska risigt ut just nu. Värre än när vi flyttade in. När vi väl kan börja måla och sätta upp tapeter tror jag att det kommer att bli stor skillnad.


       

Av Dilemma - 9 september 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Thriller, Drama

Från: 1996

Längd: 129 min

Kända skådisar: Richard Gere, Edward Norton


Handling: En korgosse är anklagad för att ha dödat en präst, och sanningen är flera lager djup. (Källa: www.imdb.com)


Edward Norton oscarnominerades för denna roll, som blev hans genombrott. (Källa: Wikipedia)


Av Dilemma - 6 september 2011 21:05

Jag förstår inte riktigt hur vi i februari kunde ta oss hem från Gran Canaria på bara några timmar, medan våra vykort inte dök upp förrän idag...

Av Dilemma - 5 september 2011 20:33

Jag har många gånger förvånats över saker som Wilma har snappat ut på egen hand. Några exempel är att hon börjar springa om hon hör ljudet av att järnvägsbommar (jag har nog sprungit för många gånger för att hinna över...), hon går och lägger sig i sin korg om jag sprayar håret (det är ungefär det sista jag gör innan jag går till jobbet) och hon gömmer sig under soffan om man frågar henne om hon vill gå ut, men sätter sig direkt på hallmattan om man frågar henne om hon vill följa med (gå ut är bara en tråkig promenad, men följer man med hamnar man på något roligt ställe).


Idag när Wilma och jag skulle köra till rallylydnadskursen, som vi har två gånger i veckan ett tag nu, satt Wilma som vanligt på passagerarsätet bredvid mig. Jag skulle köra ut från vår gård och var vänd snett bakåt för att se om det kom några bilar och Wilma satt bara bredvid utan att bra sig om mig, som vanligt. Jag fick syn på W som kom gående och vinkade bakåt, över axeln, och direkt när jag gjorde det for Wilma runt på sätet, ställde sig på bakbenen och tog stöd med framtassarna mot ryggstödet och började spana åt det hållet jag hade vinkat. Det verkar som att hon har fattat att när jag vinkar så är det antagligen åt en person, en person som hon också känner.

Av Dilemma - 4 september 2011 21:52

Det känns som att vi har haft den nya lägenheten längre än bara sedan i torsdags och det beror nog på att vi har varit där så mycket. Hela helgen har jag målat tak medan pappa och W lägger köksgolv. Sakta men säkert förvandlas den efter våra önskemål. Jag har använt mig av liknelsen att läsa en riktigt tjock bok utan deadline, även om man bara läser någon sida då och då så kommer man till sist att ha läst ut den. Självklart hade det bästa varit om vår gamla lägenhet var såld vid det här laget, men samtidigt är det väldigt skönt att inte ha något tidspress när det gäller flytten.

Av Dilemma - 3 september 2011 20:04

Idag har Wilma tävlat i agility i Tierp och för första gången klarade hon sig inom referenstiden och slapp tidsfel. Hon drog på sig två vägringar som sedan omvandlas till 10 fel, så hon blev ändå inte nollad, men med tanke på att hon fick två vägringar (då måste man försöka igen) och ändå klarade sig inom referenstiden betyder att hon var ovanligt snabb. Ena vägran fick hon när hon först tog fel ingång i slalom. Hon gick in på rätt sidan, men efter två pinnar. Andra vägran blev när hon kom för snett mot en tunnel och hamnade bredvid, då fick hon springa tillbaka och in i öppningen. En 5'e placering slutade det med. Fint väder var det också och en bra arrangerad tävling, men det blev ändå en dyster dag för en hund dog.


Precis när sista hunden i medium-klassen gick i mål ropade en man vid sidan av banan "Finns det någon veterinär här?" Det var helt tyst, ingen veterinär fanns. "En hund håller på och dör!" ropade han då, och någon ropade tillbaka "Det finns en veterinärstuderande" och en kille rusade dit. Arrangörerna ropade ut i högtalarna att de behövde en veterinär och att den här hunden mådde väldigt dåligt. Trots upptåndelsen och allvaret satt alla som inte kunde hjälpa till kvar på sina platser, det blev ingen folksamling runt hunden. Det tycker jag var väldigt bra. Det blev 20 minuters paus, många grät och bara några minuter efter att de hade efterfrågat veterinär berättade de i högtalarna att hunden hade dött, hjärtat hade stannat och den andades inte. Jag tycker att det är riktigt läskigt att en hund som är tillräckligt frisk för att tävla i agility kan dö på bara några minuter. Stackars, stackars ägare.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se