Alla inlägg under oktober 2011

Av Dilemma - 20 oktober 2011 21:10

Idag har jag varit på komikern Marika Carlssons föreställning "En negers uppväxt". Jag visste inte vem hon var när jag gick dit och jag blev verkligen glatt överraskad. Hon var otroligt rolig och jag skrattade massor, men ibland knöt det sig nästan i magen när hon berättade om mer obehagliga situationer från sin uppväxt. Marika är född i Afrika och adopterades till Sverige när hon var 2 år och hon berättar med humor om hur det är att växa upp som mörkhyad i Sverige. Har ni chansen att se föreställningen så gör det!

ANNONS
Av Dilemma - 19 oktober 2011 20:34

Jag glömde nämna igår en av de saker som irriterar mig mest i Sol, fest & oroliga föräldrar. Det är att i vissa avsnitt klär en förälder ut sig till en gorilla eller isbjörn och bjuder sitt barn på en drink för att se om barnet dricker den. Alla ungdomarna har gått i fällan och druckit drinken och det måste så klart föräldrarna prata om på slutet. Då säger de att den där främlingen kunde ha lagt det otydliga hotet "vad som helst" i den där drinken.


Vid några av tillfällena så ser ju ungdomarna när "främlingen" köper drinkarna i baren, vid andra tillfällen bjuder "främlingen" på snaps och det är väl inte det man köper om man ska lägga i "vad som helst". Jag undrar också vad det där "vad som helst" som föräldrarna oroar sig för är, och varför en främling skulle lägga det i drinken. Jag kan tänka mig två motiv. Det ena skulle vara för att ha ihjäl den som får drinken. Helt klart en anledning till oro, men det känns inte som ett särskilt trovärdigt senario. Det andra motivet skulle vara för att göra drinkmottagaren medvetslös för att sedan kunna råna eller våldta honom/henne. Kanske lite mer rimligt. Men. De befinner sig i Ayia Napa. Spara drinken och ta någon som redan ligger däckad längs gatan istället...

ANNONS
Av Dilemma - 18 oktober 2011 21:30

Nu har jag sett några avsnitt till av Sol, fest & oroliga föräldrar. Jag förstår ju att det är ett program som det är tänkt att man ska bli upprörd av, och jag blir verkligen upprörd. Jag retar mig enormt på hela upplägget. Jag retar mig på att föräldrarna går in i sina barns hotellrum när de inte är där och går omkring och chockeras av att det är otroligt stökigt och att det inte finns mat i kylskåpet. Om de vill ha det så, så får de väl ha det så! Det behöver inte vara välstädat på semestern!


Förädrarna chockeras också över partybåtarna och hur ungdomarna beter sig där. Även fast deras egna barn bara sitter i publiken så är föräldrarna missnöjda med hela idén med partybåt.


I ett avsnitt var det ett grabbgäng som skötte sig oklanderligt. De var på strippklubb, men stod längst bak vid väggen. De körde gokart, åt pizza, var ute och dansade och rökte vattenpipa. De blev inte orimligt fulla, de hånglade inte med tjejer och de höll ihop. Ändå kom föräldrarna där på slutet och hötte med fingret och ville prata allvar.


I det avsnittet som jag såg senast fick jag för första gången anledning att glädjas åt en förälder. Det var en pappa med realistisk inställning till festande. När det andra parets son fick en lapdance på stippklubb tyckte han bara att det var lugnt och att alla pojkar borde prova det någon gång i livet. När hans dotter testade lustgas på krogen skrattade han och sa att det skulle han också vilja testa. (Fast i slutet under "förmaningsstunden" påstod han sen att det var livsfarligt (vilket jag i frågasätter om det verkligen är utan att veta någonting om det. Om det är livsfarligt borde väl inte så många klara det utan problem? Är något livsfarligt om alla dör av det eller om någon kan dö av det? Är det livsfarligt att köra bil?)) Det bästa den där pappan sa, och det som jag hela tiden har tyckt att alla föräldrar borde fokusera mer på, var typ "Det känns bra att se att trots att hon är så full så har hon ändå kontroll".

Av Dilemma - 16 oktober 2011 21:51

Vi lyckades följa vår tidplan och sova första natten på nya stället i fredags. Vi har en ny, bredare, säng nu med en madress av memory-skum. Jag vet inte vad det är den där madrassen kommer ihåg, men den var riktigt skön. Morgonen efter första natten hade Wilma ett uttryck och ett beteende som klart och tydligt sa "Ja, det var roligt, men nu går vi hem istället."

Av Dilemma - 14 oktober 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Komedi

Från: 1999

Längd: 97 min

Kända skådisar: Kirsten Dunst, Denise Richards, Kirstie Alley, Brittany Murphy, Amy Adams


Handling: Amber ställer upp i en skönhetstävling i hopp om att vinna och bli framgångsrik. Det förekommer flera märkliga händelser i byn inför tävlingen och deltagarna dör en efter en. (Informationen är hämtad från engelska wikipedia där det går att läsa mycket mer om filmen.)


Det var länge sedan jag såg den här filmen, men jag har tänkt på den mycket sedan dess. Mest för att jag tyckte att den var så knasig. Som jag kommer ihåg det är den filmad som en låtsasdokumentär.

Av Dilemma - 13 oktober 2011 22:34

Jag och W behövde ett nytt hemmabio surround 5.1 ljud till nya lägenheten och åkte till MediaMarkt igår. Vi hade sett ut ett set som vi bara tänkte åka dit och plocka på oss, men stötte på problem när de bara fanns i vitt och vi hade tänkt oss svarta. Hade det varit garderobförsäljaren (den första) från IKEA så hade hon bara sagt "ja, det är de som finns" och försvunnit därifrån. Den här MediaMarkt killen sa istället "Nu finns de bara i vitt, men jag kanske kan visa er några andra alternativ". Han visade en bättre modell, han visade en annan modell, andra sorter och andra färger. Vi fick provlyssna på olika högtalare, ur olika förstärkare, musik och filmljud. Vi tittade på olika prisklasser och blev erbjudna rabatter. Vi diskuterade för- och nackdelar med väggfasta högtalare, golvhögtalare och med vita högtalare. När vi till sist köpte de vita högtalarna av den modellen som vi ville ha från början så kände jag att vi valde de högtalarna, inte att vi tog dem bara för att de svarta var slut. Jag är mycket nöjd.

Av Dilemma - 11 oktober 2011 21:42

Jag har läst den knasigaste artikeln på Aftonbladet. Den handlar om en förälder som har stämt en grundskola för att de hade daglig fruktstund för eleverna. Att skicka med sitt barn en frukt varje dag, det blir under ett läsår hela 380 kr, har den här föräldern räknat ut. Och hallå där, skolan ska faktiskt vara avgiftsfri! Föräldern fick rätt, och nu är det slut med fruktstunder för de där eleverna.


Det har säkert ändrats sedan jag gick i grundskolan, men då skulle vi ha gympaskor på gymnastiken. Och det kostade mycket mer än några frukter...

Av Dilemma - 10 oktober 2011 21:45

Jag har sett två avsnitt av serien Sol, fest & oroliga föräldrar och det är mycket jag inte fattar. Jag fattar inte vilken målgrupp serien vänder sig till. Jag fattar inte under vilken förevändning ungdomarna i serien åker iväg på en semestervecka där de blir filmade hela tiden. Och jag fattar inte problemet riktigt.


I serien åker två ungdomar iväg med sina kompisar på en partyvecka på Cypern. Vad de inte vet om är att föräldrarna också är där under veckan och spionerar på sina barn. Och veckan avslutas med en konfrontation där föräldrarna ska vara missnöjda med sitt barns beteende.


Undomarna vet, som sagt, inte om att föräldrarna är där, men de vet om att de är filmade. Det borde inte komma som någon jätteöverraskning att föräldrarna får reda på vad de har gjort.


Föräldrarna sitter tillsammans och tittar på inspelat material och försöker överdriva och kommentera de negativa sidorna hos varandras barn.


Ungdomarna festar utav bara helvete. Trots att jag själv aldrig riktigt har varit ett fan av så där vilt festande så vet jag att många gillar det, vilket serien är ett bevis på, och jag kan egentligen inte se problemet med det.


Sista dagen ska föräldrarna konfrontera sina barn och då verkar det som att de måste ställa barnen till svars och vara fördömande. Det de framförallt kommenterar på är att barnen dricker för mycket alkohol. Under en partyvecka på Cypern. Jaha, so what. De mår bra och har haft kul och är själva jättenöjda med veckan, är det då värt att ta upp att de i föräldrarnas ögon har druckit "för mycket"?


I avsnitt 2 säger en mamma till sin son att hon "känner inte igen honom", "du är inte sån". "Nej, inte hemma med dig nej, du blir ju så arg då" svarar sonen. Jag tycker att det låter lite som att den mamman inte kan/vill acceptera sin son "som han är". Fast om hon lyckas ändra på honom något skulle nog inte skada för han betedde sig ganska onödigt...


Ungdomarna i de två avsnitt jag har sett beter sig överdrivet, men de har riktigt kul och de klarar sig. Jag tycker att vissa av mammorna är lite väl jobbiga och kommenterar småsaker. Jag tycker inte att det finns någon som helst sensmoral med den här serien. Ungdomar festar och föräldrar ororar sig, inga nyheter.


Och målgruppen då? Ska föräldrar titta på serien och förfäras över vad deras egna ungdomar kanske hittar på på fest och bli ännu oroligare? Eller ska ungdomar titta på serien och bli sugna på vilt festande utomlands? En mycket märklig programidé...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se