Alla inlägg under oktober 2011

Av Dilemma - 9 oktober 2011 22:24

Jag brukar vakna till Morgonpasset i P3 och förut brukade de kalla måndagar för "Renoveringsmåndag". Den här helgen har verkigen varit en renoveringshelg. Det här var den första helgen sedan vi fick tillträde till nya lägenheten den 1 september som vi inte har haft någonting inbokat varken lördag eller söndag och har kunnat ägna hela helgen åt att fixa. Pappa och brorsan har varit med och vi har fått massor gjort.


Den preliminära tidplanen är att flytta TVn på torsdag och sova första natten på fredag.

ANNONS
Av Dilemma - 7 oktober 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Action, äventyr, fantasy

Från: 1987

Längd: 106 min

Kända skådisar: Dolph Lundgren, Courteney Cox


Handling: Handlingen börjar på planeten Eternia efter det att Skeletor erövrat Castle Grayskull och tagit en nyckel utvecklad av låssmeden Gwildor. Skeletor har tillfångatagit Sorceress of Castle Grayskull och tar hennes livsstyrka då han väntar på att Eternias naturliga satellit ska gå upp i zenit och utlösa Great Eye of the Universe, vilket ska ge honom gudomliga krafter.


He-Man (Dolph Lundgren) och hans vänner befriar Gwildor och upptäcker att Gwildor har en fungerande prototyp av nyckeln. De bryter sig in i Grayskull för att befria Sorceress of Castle Grayskull men då de omringas av Skeletors soldater öppnar Gwildor en dimensionell port till Jorden, genom vilken He-Man och hans vänner flyr. På Jorden delar de på sig i sökandet efter nyckeln, vilken upptäckts av tonåringarna Julie (Courteney Cox) och Kevin. Skeletor är dem dock hack i häl. (Källa: wikipedia)

ANNONS
Av Dilemma - 6 oktober 2011 22:12

Idag kl 13 tillkännagavs det vem som ska få årets nobelpris i litteratur, och det blev den svenske poeten Tomas Tranströmer. Kul på flera sätt. Många på mitt jobb blev väldigt glada. Framförallt tycker jag att det är roligt att det går till en svensk. Det är också ganska roligt att det går till en poet, även om jag personligen inte läser dikter utan bara prosa. Jag tycker också att det är kul att priset går till just Tranströmer för att jag har träffat honom två gånger. Jag har aldrig läst några av hans texter, men jag har läst några av mina texter för honom. Kändes inte så märkvärdigt då, men lite coolare nu när han får nobelpriset.

Av Dilemma - 4 oktober 2011 22:08

I vår "gamla" lägenhet har vi haft en garderob från IKEA som är 80 cm bred och väldigt hög. Redan när vi köpte den för några år sedan insåg jag att den skulle nog bli i stort sett omöjlig att flytta på. Jag har alltid tänkt att den lämnar vi kvar om vi flyttar och köper en ny, eller ännu bättre: köper en lägenhet med walk-in-closet.


Nu finns det ingen walk-in-closet i den nya lägenheten, och inte riktigt tillräckligt med garderober som det är tycker jag. Dessutom finns det en plats i sovrummet där det här stora åbäket till garderob skulle passa perfekt.


Eftersom garderoben skulle vara omöjlig att få ut ur lägenheten i sin ihopmonterade form skruvade jag och W isär den så försitkigt vi kunde och flyttade över delarna. När det var gjort, med stor framgång, kände jag att en flytt av garderoben faktiskt hade fungerat. Nu var det ju bara att skruva ihop den igen.


Men så enkelt skulle det så klart inte vara. När vi hade skruvat ihop väggar och golv och tak och skulle resa den upp rasar hela skiten ihop och det blev bara virke kvar.


Jag inser inte den stora katastrofen i detta förrän vi kommer till IKEA och får reda på att just den garderoben har utgått ur sortimentet. Vi pratar med en tjej som antagligen är less på sitt jobb som upplyser oss om att nu finns det bara garderober som är 100 cm (funkar inte, platsen där den måste stå rymmer bara max 80 cm) eller 50 cm (alldeles för litet tycker jag). Jag hinner knappt vända ryggen mot henne för att titta på 50 cm garderoberna så har hon försvunnit. Inga följdfrågor eller förslag på kreativa lösningar här inte.


Väl hemma igen så har jag surfat runt på IKEAs hemsida och sett att de har både köksskåp, som går att använda som garderober, som är 60 cm breda och en garderob i serien PAX som är 75 cm (men utan dörr). Jag surfar också runt hos andra företag och kommer fram till att IKEA trots allt har de bästa, och billigaste, lösningarna.


Vi var tillbaka på IKEA idag och pratade med en annan tjej som var mycket trevligare och mer service minded. Hon rekommenderade direkt PAX varianten på 75 cm, och kom med förslag på lösningar med draperi eller liknande. Vi slog till. Hellre klädutrymme på 75 cm, utan dörr, än 50 cm med...

Av Dilemma - 2 oktober 2011 21:49

Av: Jeff Lindsay


En inte särskilt spännande bok om Dexter som mördar människor för skojs skull på fritiden och jobbar som blodanalytiker inom polisen dagtid. Flera spektakulärt styckade kroppar dyker upp i Dexters polisdistrikt, vilket fascinerar Dexter.


Jag tycker att författaren håller igen. Boken blir inte en spännande deckare, men inte heller skräck eller en orgie i snaskiga styckningsdetaljer. Det bli egentligen bara ganska meningslöst.


Jag vet att det finns en TV-serie som bygger på den här boken och den är kanske mycket bättre. Jag blir nyfiken på att se ett avsnitt för jag tycker inte att det direkt finns något i boken att bygga vidare på och göra en hel serie av.


AVRÅDER

Av Dilemma - 2 oktober 2011 09:25

Igår var en riktigt bra lördag. Då var jag och W på Bodyfest på Nalen och kollade/lyssnade på EBM-band.


Jag ville främst se Stürm Café när jag åkte dit. Bäst var Schwefelgelb, som jag inte hade hört innan. Märkligast var Parade Ground som såg ut att vara i pensionsåldern och där den ena gubben började spelningen med att slå sig i huvudet med micken så att han började blöda och sedan lät det rinna i pannan. När han smetade ut blodet med handen och hoppade ut i publiken med sin blodkladdiga hand fick jag och W nog och gick. (Och fler med oss.)


Stürm Café

   

Schwefelgelb

 


Orange Sector 

   

A Split Second

   

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se