Alla inlägg under december 2011

Av Dilemma - 22 december 2011 21:49

Jag brukar tycka att veckorna går så sjukt snabbt. Men ingen vecka på hela terminen har gått så långsamt som den här, och då är ändå den här veckan en halvdag kortare än vanliga veckor. Jag fattar inte riktigt, jag trodde att den här veckan skulle försvinna snabbare än någonsin. Istället började jag redan i tisdags tänka "va, är det bara tisdag?" och sen "är det bara onsdag?" och sen "va, är det fortfarande bara onsdag?!" Nu är det i alla fall snart fredag. Jag önskar att mellandagarna kommer att kännas lika långa.

ANNONS
Av Dilemma - 21 december 2011 22:08

Jag har beställt skylthållare till mina rallylydnadsskyltar, och idag efter jobbet åkte jag och hämtade dem i Järfälla. Det var hon som jag gick instruktörsutbildningen för som jag beställde skyltarna av så idag åkte jag tillbaka dit där jag gick kursen. På väg dit slog det mig att det är ganska exakt ett år sedan jag gick utbildningen. Då var det typ snöstorm när jag körde och det var svårt att se avfarterna och det var sjukt halt så det gick väldigt långsamt att komma fram. Idag var det också ganska halt, och väldigt mörkt, men det var ändå mycket enklare att köra än för ett år sedan.


Eftersom jag körde långsamt kom jag lite sent och det var redan andra hundar där när jag och Wilma kom fram. Wilma har alltid haft lite problem att komma in i en hundskock, blivit nervös och skällig och lite arg. Men nu kändes hon mycket mer avslappnad och lite nyfiken. En hund kom fram till henne utan att hon backade eller sa ifrån och hon nosade till och med på den. Jag tror att det är för att hon går på dagis nu som hon har blivit mer van och det är jag väldigt glad för.

ANNONS
Av Dilemma - 19 december 2011 21:15

Det fina med att jobba åt flera ställen är att bli bjuden på flera middagar. Det var väl tänkt som någon form av julfest, i kombination med avtackning av några kollegor som slutar. Men vi åt inte julmat. Som alltid när man börjar närma sig den här tiden på året så säger folk "Nej, inte julmat, det har man lessnat på vid det här laget". Så har det alltid varit, vilken arbetsplats jag än har jobbat på. Men jag förstår inte var folk hinner tröttna på julmaten. Hur många julmiddagar hinner folk bli bjudna på i december? Jag har inte ätit någon julmat alls än.


Hur som helst så var det en jättetrevlig fest. Jag saknar inte alls julmat, men jag kan inte påstå att jag har lessnat på det.


Jag hade fått i uppdrag att vara i en grupp som skulle hålla i en fysisk aktivitet under festen. Vi snackade ihop oss och valde limbo. Jag tycker att det blev riktigt lyckat. Det var kul att alla gick in för det. Nu sa jag visserligen att det inte var frivilligt och att alla måste prova, men ändå kul att alla gjorde det också.

Av Dilemma - 18 december 2011 22:13

Av: Danielle Trussoni


OMG, vilken seg bok!


Jag har hört någonstans att Angelologi skulle vara som en blandning av Da Vinci Koden och Twilight, och det lät ju oerhört lovande. Men jag insåg ganska snabbt att den här boken är så långt ifrån Da Vinci Kodens kodknäckande i högt tempo och Twilights småfarliga artöverkskridande romantik man kan komma. Om jag ska jämföra den med någon bok så kommer jag att tänka på Historikern av Elizabeth Kostova vilken också var lååång, seeg, tråååkig.


Angelologi, med sina nästan 500 sidor, utspelar sig till största delen inuti ett kloster. Syster Evangeline jobbar i biblioteket och kommer en dag i kontakt med en forskare som vill att hon ska leta efter några gamla brev i arkivet. De genomgående händelserna i boken är att karaktärerna försöker tolka olika texter. Brev, bibelstycken, dagböcker.  Det blir alldeles för kristet för mig. Hela tesen att om det står i Bibeln om änglar så är det ett bevis för att änglar finns köper jag inte alls.


Ungefär i mitten av boken sitter en av de äldsta nunnorna inne i sin cell och tänker tillbaka på en exepedition som hon var med om i mitten av 40-talet. Men även om det är skönt att handlingen förflyttas ut från klostret så känns hela det kapitlet bara "boring".


Jo, just det. Angelologi handlar om änglar, nefilim (blandning av ängel och människa) och någon lyra som måste hittas. Där Da Vinci koden, och till och med Twilight, lyckades kännas trovärdiga känns Angelologi bara larvig.


Mot slutet av boken ökar tempot äntligen lite, men då är det redan för sent. Jag har lessnat för länge sedan och ångrar att jag lade ner min tid på att läsa den här boken.


AVRÅDER

Av Dilemma - 18 december 2011 15:15

Nu när jag och W har en stor lägenhet så har vi också plats med en stor gran. Jag tycker att det blev riktigt mysigt i vardagsrummet när granen kom på plats. Jag har också slagit in alla julklappar och lagt under granen för extra julstämning. Jag hoppas bara för alla som ska få våra julklappars skull att Wilma inte öppnar dem innan julafton...


 

Av Dilemma - 17 december 2011 17:18

Jag vill tipsa om tre böcker som skulle göra sig bra som julklapp:


Systrarna Eisenmans Mingelmat


Välj mellan kanapéer, volauventer, crostinis, smörrebröd, terriner, plättar, filodegsknyten, rullar, soppor, sallader, kex, röror, snacks, drinkar och mycket mycket mer. Serverat i glas, på sked, på spett eller som små mumsbitar!

Här finns också praktiska tips och råd som gör det lätt att ordna festen. Hur mycket går det åt, vad kan förberedas och lagas i förväg, hur kombineras olika tilltugg på bästa sätt och hur blir maten både god och vacker? Dessutom är boken full av inspirerande och vackra bilder på alla rätterna.


Boken innehåller 565 snittar, snacks och smårätter, indelade i stycken som Tapas & Meze, USA & Mexico, Italien & Frankrike, Afternoon tea & Brunch, snabba snittar, desserter och mycker mer.


Passar den som gärna lagar plockmat, har bjudningar och som vill inspireras till nya rätter.


 Supertanten


Tanten - civilkuragets rynkiga ansikte!

Elin Ek berättar personligt och initierat om tanter som inspirerat henne, om sådant som hon fått av tanter, lärt av tanter och beundrat tanter för. Praktiska tips om hur du får fåglarna att trivas utanför ditt fönster och hur du plockar det bästa ur allemansrätten, varvas med påligliga huskurer och favoriter ur tanternas receptsamling.


Ur innehållet: Saft, sylt och andra kompotter, Tantiga kakor och karameller, Husmanskost, Syjuntan, Tantens värld och Supertanten.


Passar den som vill lära sig mer om tanter eller som själv vill bli mer tant.


 Fit Forever


Civilingenjören. Actionskådisen. Regissören. Programledaren. Mannen vars liv mot alla odds har blivit en framgångssaga. Och som redan i genombrottsrollen i Rocky IV gjorde sig känd för sin enastående fysik.

I Fit forever avslöjar Dolph Lundgren hur han fortfarande kan vara så vältränad. Här finns träningsprogrammen, tipsen och styrkeövningarna som gör att även du kan nå toppformen - och behålla den för alltid.

Självutlämnande berättar han om hur han som spinkig och utsatt tonåring upptäckte träningen och hur den inte bara gav honom en ny kropp utan även bättre självkänsla. Här ger han dig de verktyg du behöver för att få den kropp du vill ha och förtjänar.


Passar den som gillar styrketräning eller den som bara vill kolla på läckra Dolph-bilder.


 

Av Dilemma - 16 december 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Komedi

Från: 2003

Längd: 91 min

Kända skådisar: Billy Bob Thornton


Handling: Julen kommer aldrig mera bli sig lik efter denna fullständigt sanslösa julsaga från regissören till kultförklarade "Ghost World".


Billy Bob Thornton är Willie T. Stokes, en varuhustomte som är mer elak, korrumperad och svinaktig än någon tomte du sett. Det kan möjligtvis ha något att göra med att han i själva verket är en tjuv som varje år firar julafton i dubbel bemärkelse genom att slå till mot olika köpcentras penningstinna kassaskåp.


Thornton Golden Globe-nominerades för sin huvudroll. (Källa: cdon.com)


Jag älskar den här filmen och känner för att se den varje jul. Thorntons rolltolkning av tomten och Brett Kellys mobbade pojke är lysande.

Av Dilemma - 15 december 2011 21:51

Den här gången hemma hos mig. Jag bjöd hem mina närmsta arbetskamrater på middag för att visa upp nya lägenheten och för att det är roligt att umgås. Jag tycker att det var jättetrevligt och det var kul att alla kunde komma. Än en gång slås jag över hur nöjd jag är med nya, stora, köket där man utan problem kan sitta flera stycken utan att det blir för trångt.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se