Alla inlägg under maj 2012

Av Dilemma - 17 maj 2012 16:41

Wilma var faktiskt duktig idag. Hon fick inga placeringar, men hon hade fart och var glad och det var kul på banan. Det är det viktigaste.


 


I väntan på att få starta.

   


När man har varit så duktig som Wilma var idag så kan man förstå att hon tycker att hon är värd lite kärleksmums.

   

ANNONS
Av Dilemma - 16 maj 2012 21:25

Det har ju varit en del långhelger nu under våren, vilket i sin tur innebär korta arbetsveckor. Jag har kommit fram till att jag föredrar att vara ledig måndag och tisdag, och jobba ons-fre, framför att jobba mån-ons och vara ledig torsdag och fredag. Veckan känns kortare då. Måndag och tisdag är mina jobbigaste jobbardagar och är man ledig torsdag och fredag så måste man ju börja veckan precis som vanligt, och sen efter onsdagen så *poff* så är man ledig utan att vara beredd på det. Och har jag mycket att göra på jobbet så känns det inte bra att ha två dagar kortare på sig innan helgen för att hinna klart.


Då tycker jag bättre om att börja arbetsveckan på onsdagen. Då känns söndagkväll härlig och avslappnad, man slipper veckans två värsta dagar, glider in till jobbet lagom till lillördag och därifrån är det ju nedförsbacke till helgen. Jag gillar känslan av att jobba arbetsveckans första dag och tänka "Men, det är ju redan onsdag".

ANNONS
Av Dilemma - 15 maj 2012 22:01

Inför den kommande långhelgen har vi anmält Wilma till två tävlingar. Och med tanke på hur det gick sist så har vi idag varit iväg och tränat. Framförallt har hon fått öva på slalom. Det finns bara en sak att säga om Wilmas slalomövningar; Wilma vet precis hur man springer slalom. Hon kan det. Hon vet hur man gör, hon gör rätt varje gång. Det är kul att hon är så duktig samtidigt som det trots allt är något frustrerande när man bestämmer sig för att öva på något som inte funkar på tävling och det då visar sig att hon visst kan.


Imorgon ska vi öva på rallylydnad. Det kommer säkert att gå hur bra som helst det också.


 

Av Dilemma - 12 maj 2012 22:49

         

Av Dilemma - 10 maj 2012 19:33

Jag har precis kommit hem från en Litterär vårfestival, typ samma litterära festival som jag var på förut en gång när jag läste några av mina texter (då var det på hösten, tror jag). Men den här gången lästa jag inget, jag lyssnade bara på andra och det var kul och inspirerande.

Av Dilemma - 9 maj 2012 20:05

Idag anordnades det ett lopp på mitt jobb och jag och en arbetskompis hade bestämt oss för att vara med. Vi blev lite bekymrade när det började regna på förmiddagen, men när det väl var dags för start var det uppehåll och ganska skön löparluft. Sådär syrerik som den kan bli efter regn. 4 km skulle man springa, men det visade sig senare att det faktiskt var 4,5 km. Jag är van att springa platt och på asfalt, men den här rundan gick i terräng och var ganska backig. Jag fick ont i vaderna tidigt och drog ner lite på tempot. När jag var ungefär halvvägs började det regna igen, men det var ganska skönt. Det var en trevlig löparrunda och kul att det anordnades.

Av Dilemma - 7 maj 2012 22:30

Nu ikväll har jag varit och sett Wuthering Heights på bio med några jobbarkompisar. Jag tror aldrig att jag har sett en film så nära efter att jag har läst ut boken förut. Filmen hade väl lyckats fånga något av känslan ur boken, men det var bara första delen av historien som var med i filmen. Den kändes oerhört lång och seg. Jag gillar inte filmer som går sådär långsamt. Och i filmen tycker jag att man på sätt och vis kunde förstå Heathcliff. Han blev så misshandlad och mobbad att man nästan tyckte synd om honom. Det var kul att se filmen eftersom jag hade läst boken, men nje, jag kan inte påstå att jag tyckte att den här filmen var bra. (Möjligtvis bra gjord, och trogen boken.)


Av Dilemma - 6 maj 2012 16:05

Av: Emily Brontë


Wuthering Heights gavs ut 1847 och är Emilys Brontës enda bok. Hon dog året därpå. Wuthering Heights blev ingen direkt succé när den kom, men har ökat i populäritet och räknas nu som en riktig klassiker.


Det enda som jag kände till om Wuthering Heights innan jag läste boken var Kate Bushs låt och att det är Bella Swans favoritbok (hon läser den i Eclipse tror jag, Twilight-serien).


Jag trodde att Wuthering Heights skulle vara en klassisk kärlekshistoria, där Heatcliff var den perfekta mannen och han och Catherine får varandra och är lyckliga tillsammans. Nu i efterhand förstår jag inte alls vad jag hade fått det ifrån. Heatcliff och Catherine får aldrig varandra och Heatcliff är absolut ingen drömkille utan våldsam och odräglig. Visst kan man påstå att det är hans kärlek till Catherine som gör att han förgör både sig själv och sin omgivning, men hur kär man än är ursäktar det inte vilka handlingar som helst. Jag tycker inte om Heatcliff och jag vet inte riktigt om det är meningen att man ska känna sympati eller avsky för honom när man läser.


Jag tycker att handlingen i boken är lite väl mycket "fram och tillbaka". Historien utspelar sig till största delen på godset Wuthering Heights, men också på granngodset Thrushcross Grange. De som bor på respektive gods får inte besöka varandra, och sedan gör de det i smyg, och de blir påkomna, och slutar träffas, fler förbud, blir jobbigt och börjar smyga över igen osv. En förenkling helt klart, men så upplever jag handlingen.


Jag läste den här boken på engelska, och eftersom den är skriven i England i mitten av 1800-talet så var språket något svårt att hänga med i på sina ställen. Trots allt tyckte jag att det gick bra att läsa den, och jag roades ibland av att vissa ord har fått ny betydelse sedan den skrevs, t ex: erection, ejaculate, intercourse, mistress, gay, queer.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se