Alla inlägg under maj 2012

Av Dilemma - 6 maj 2012 15:03

Jag är så glad att SMHI's skrämselprognos om att det skulle snöa i helgen visade sig inte stämma.


   

ANNONS
Av Dilemma - 5 maj 2012 23:49

Jag har varit och lyssnat på en tävling med lokala band. Livekarusellen. Det här var tydligen tävlingens 4 år, men jag kände inte alls till den. Och jag fattar inte varför jag inte kände till den... Enda anledningen till att jag var och kollade nu var för att en kompis frågade om jag ville följa med och hon hade en pojkvän i ett av banden. Det var 6 st band som spelade och det i väldigt skilda genres. Alla banden var bra och jag blev själv sugen på att spela. Kanske ska ställa upp nästa år? Det fanns en jury som delade ut poäng och publiken fick rösta på två band var. Jag stannade inte under poängutdelningen men jag röstade på Unangel och Kärleksfabriken.


UnangelKärleksfabriken

 

ANNONS
Av Dilemma - 4 maj 2012 21:48

Jag gillar verkligen Filip och Fredrik. Påhittiga, kreativa, öppna, intelligenta, med ett gott sinne för det udda i vardagen och en avundsvärd energi. Jag har precis varit och sett deras show Jakten på den försvunna staden, Uppsala då. I en tid där Sveriges städer blir mer och mer lika varandra, ville de tillsammans med publiken hitta det unika med Uppsala och skriva en slogan för staden. Det varvades med deras tankar om städer mer i allmänhet, personliga anekdoter, musik och ett bildspel om deras eskapader i Uppsala under dagen.


Efter att ha brain stormat upp massor med Uppsala-typiskheter på en Whiteboard blev det nedskalat till ett fåtal alternativ där publiken sedan med hjälp av applåder fick välja ett ord att utgå ifrån för att få till en slogan. Det blev oavgjort mellan Valborg (såklart) och "Livets start" som syftade till att livet på något sätt börjar i Uppsala, typ studentlivet eller så. Efter en del minder lyckade sloganförsök ropades "Festen kan börja" och alla fastnade direkt. Jag tror att om publiken inte i absolut majoritet hade bestått av 30-35 åringar så hade man nog inte varit lika överens om vilken superslogan det var. Men jag känner mig nöjd. Det är klart man vill bo i staden där Festen kan börja!


En sak som jag tycker är så fint med Filip och Fredrik är deras starka vänskap och att de är så ärliga med hur mycket de tycker om varandra. Jag vet inte många män på 35+ som pratar så om sin bästa kompis. Och de avslutade hela showen med att sjunga Lars Winnerbäcks Om du lämnade mig nu till varandra, till bilder på dem tillsammans.


Mycket bra show, mycket bra kväll!


Till Filip och Fredriks sida.


 

Av Dilemma - 3 maj 2012 21:06

Jag har varit och sett en helt sjuk film. Men det sjukaste av allt var att den faktiskt var ganska bra. Det är en finsk film om nazister som har flytt jorden och bosatt sig på baksidan av månen och som 2018 återvänder till jorden. Ni hör ju själva, det låter som crap. Men den var rolig och ganska smart, smådetaljer. Det var inte bara en knasig idé som urartade i ett dåligt manus, jag tycker att de bar upp idén bra genom hela filmen. Jag är glad att jag såg den, jag gillade den.


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se