Alla inlägg under januari 2013

Av Dilemma - 6 januari 2013 00:27

Jag fick två biobiljetter på jobbet innan julledigheten och ikväll tog jag med mig W och såg Sinister. Jag tror inte att jag har sett en skräckfilm på bio sedan jag såg The ring så det var verkligen dags. Jag gillade den. Jag tycker om skräckfilmer som lutar åt rysare/deckare/thriller-hållet.


Mitt under filmen var det två stycken som reste sig upp och gick. Jag vet inte varför de gjorde det, men det känns inte särskilt 2013 om folk lämnar en biofilm för att de tycker att den är för läskig.


ANNONS
Av Dilemma - 4 januari 2013 12:30

Under 2012 har jag läst (påbörjat och avslutat) 52 böcker. Det är ett snitt på en bok i veckan. Jag är imponerad av mig själv, jag trodde inte att jag hade ett så högt lästempo. Det första boken som jag läste ut 2012 var Joyce Carol Oates tjocka bok Blonde, som jag var klar med 15 januari. Men eftersom jag påbörjade den vid jul 2011 så räknar jag inte den boken. Om jag skulle räkna antal avslutade böcker (eller påbörjade för jag påbörjade en nu i mellandagarna som jag inte är klar med än) så blir det 53 böcker. Men jag väljer att räkna dem som jag både påbörjade och hann avsluta under samma år och då blir det 52 stycken, 1 i veckan under ett års tid.


 

ANNONS
Av Dilemma - 3 januari 2013 13:15

Min plan för 2013 är att göra det till det superår som jag vill att det ska vara.

Av Dilemma - 2 januari 2013 19:53

Det finns många hundar som är skotträdda och nyår är inte en rolig högtid för de hundarna. Vissa hundar får till och med lugnande för att klara av nyårsraketerna. Wilma tycker inte heller om raketer, men det är inte så illa så att hon behöver lugnande. Jag vet inte hur nervositeten yttrar sig hos andra hundar, men Wilma blir lite mer uppmärksam på vad som händer runt omkring henne (är mer på sin vakt) och hon blir lite darrig. (Hon blir alltid darrig när hon inte riktigt vet vad som händer, som till exempel när man packar en resväska och hon inte vet om hon ska få följa med eller inte.) Hon har också svårt att slappna av. Hon ligger i W's knä, men hon tycker inte att det är bra där så då kommer hon till mig, men det är inte bra det heller så då går hon ett varv och sen går hon tillbaka till W, och sen till mig och fram och tillbaka hela tiden. Om vi håller i henne så att hon inte kan byta knä, vilket vi brukar göra efter ett tag, så brukar hon lugna ner sig lite.


12-slaget tycker Wilma inte om. Ca kl 00.00-00.20 är hon märkbart nervös, då vill hon helst sitta inne på toaletten. Men när det värsta är över brukar hon återhämta sig snabbt och vid ungefär kl 1 är hon sig själv igen.


Sen händer det ju att det är raketer inte bara runt 12-slaget. Några dagar innan nyårsafton kan det komma någon raket lite nu och då helt oväntat och även på nyårsdagen kom det några raketer framåt kvällen. När vi är inne i lägenheten så bryr sig Wilma inte om enstaka raketer, men om vi är ute och rastar henne precis då så vill hon gå raka vägen hem. Det här är nästan ett större problem eftersom man är mer oförberedd än på nyårsafton.


Hundägare får hela tiden, i alla möjliga situationer, året runt, anpassa sig efter andra människor. Är det för mycket begärt att andra människor en gång om året anpassar sig efter hundägarna och koncentrerar sina raketer till 12-slaget på nyårsafton.


 

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se