Direktlänk till inlägg 3 maj 2010
Av: Mats-Eric Nilsson
Det här är en mycket intressant och skrämmande bok som alla borde läsa. Även om jag länge har vetat att maten som vi äter idag innehåller en mängd tillsatser, så lärde jag mig mycket nytt när jag läste boken. Men inte bara om vad man bör undvika matmässigt, utan också vilka märken som inte använder tillsatser, var riktig mat finns, och att man som konsument faktiskt kan påverka.
Att Mats-Eric har haft orken att leta upp alla dessa fakta, och tagit reda på var olika tillsatser kommer ifrån är beundransvärt. Och att han har sammanställt det i en bok underlättar ju verkligen för alla som vill veta mer om vad man faktiskt stoppar i sig. Men det här är ingen tung faktabok. Det är en dokumentär som är bra skriven och som tar upp verkliga fall och pekar på motsägelserna mellan varumärkens hälsosamma slogans och ohälsosamma innehållsförteckningar.
Jag förfasas och upprörs ständigt under läsningen, men jag inser också att jag tack vare den här nya informationen har möjligheten att börja äta lite (mycket) bättre.
Boken innehåller också en guide med alla idag godkända E-ämnen, deras funktion och kända hälsorisker.
Lägg om matvanorna. Våga vägra tillsatser.
REKOMMENDERAR
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|