Alla inlägg under juni 2011

Av Dilemma - 10 juni 2011 12:00

FILMTIPS


Genre: Skräck, thriller

Från: 2002

Längd: 115 min

Kända skådisar: Naomi Watts


Handling: Människor dör på ett konstigt sätt efter att ha sett ett videoband med en förbannelse över sig. Journalisten Rachel Keller försöker lösa gåtan och ser på videobandet. Men nu har hon inte lång tid kvar att leva. Hon måste skynda sig och med hjälp av sin före detta pojkvän så kommer de närmare och närmare gåtans lösning. (Källa: Wikipedia)


Jag gillar att titta på skräckfilmer, men det är sällan som jag tycker att en skräckfilm är särskilt bra. The Ring är en av få skräckfilmer som jag faktiskt tyckte var spännande, och inte töntig, när jag såg den. Men det är den amerikanska remaken man ska se, inte det japanska originalet.


Visas på Kanal 5 ikväll, fredag, natten till lördag, kl 01.10

ANNONS
Av Dilemma - 7 juni 2011 22:01

Det kändes väldigt bakvänt att kliva av planet på Arlanda, här hemma i Sverige, och tycka att det var som att mötas av en värmevägg. Det hör inte till vanligheterna att jag kommer från utomlands och hem till ett bättre väder.

ANNONS
Av Dilemma - 6 juni 2011 21:15

Vi har varit i Glasgow idag. Det tog ca en timme att åka dit med tåg från Edinburgh och tågen gick varje kvart. Vi gick lite i gallerior, fikade och köpte badbomber som vi använde i badkaret på hotellet när vi var tillbaka i Edinburgh.


    
Av Dilemma - 6 juni 2011 09:40

Av: Kate Morton


Nell hittas som litet barn och bestämmer sig i vuxen ålder för att försöka ta reda på sitt förflutna. Nells barnbarn, Cassandra, fortsätter senare undersökandet där Nell slutade för att försöka lösa det nästan 100 år gamla mysteriet.


Det är en spännande och vemodig historia som utspelar sig framförallt kring åren 1913, 1975 och 2005. I olika kapitel får man följa olika personer för att till sist knyta ihop trådarna i den här tragiska och något förutsägbara historien.


Jag hade önskat att boken hade ett mer flytande och fängslande språk, men tack vare upplägget att följa intrigerna från olika år och perspektiv och den spännande historien så gör det inget att boken lämnar mer att önska språkmässigt. Jag har verkligen tyckt om att läsa den här boken.


REKOMMENDERAR

Av Dilemma - 5 juni 2011 23:36

Vi upptäckte att det finns ett zoo i Edinburgh och då var vi såklart tvugna att åka dit. Det fanns många djur, men tyvärr var flera av dem svåra att få syn på. Jag vill att djuren ska synas tydligt när man är på djurpark, inte att man ska tycka att man kanske ser ryggen av ett djur långt borta i inhängnaden. Jag önskar också att de hade haft lite fler gulliga djur. Det fanns gulliga djur, men jag tror att det fanns mest fåglar. Det fanns ingen meerkat och en djurpark kan aldrig bli perfekt utan meerkat. Tyvärr var vädret lite väl kallt idag också. Den bästa djurparken jag har varit på är fortfarande Artis Zoo i Amsterdam.


         

Av Dilemma - 5 juni 2011 09:45

Inne på Camera Obscura igår hade de en värmekamera där man blev filmad och sedan visad på väggen i olika färger beroende på hur varm man var över kroppen. Vi som var där, jag, W, mamma och pappa ställde oss för att bli filmade och tittade på våra färger på väggen. Vi tittade på våra huvuden som skiftade i orange/rött och på våra kroppar som var kallare i grönt/blått. Sen upptäckte vi att tre par händer var orange/röda, men ett par var blå/gröna. Mina. Jag brukar ha kalla händer och andra brukar säga att jag har så kalla händer, och nu blev det verkligen tydligt. W försökte att värma upp mina händer genom att gnugga den mellan sina och slå dem hårt, men de fortsatte att vara blå/gröna. Pappa blev lite bekymrad över min blodcirkulation. Jag känner att jag nu förstår varför humörsringar och liknande aldrig har gett något utslag för mig. Jag önskar att jag hade tagit ett kort...

Av Dilemma - 4 juni 2011 21:27

I två dagar nu har vi ägnat oss åt allt sevärt som Edinburgh har att erbjuda turister. Igår besökte vi slottet och gick en guidad tur innanför slottsmurarna. Vi gick in i alla museum som fanns där, fikade på caféet, och hade efter några timmar utforskat varenda vrå.


Efter slottsbesöket gick vi The Royal mile, som startar precis utanför. Det är en länga med shoppinggator som sträcker sig från slottet till ett palats. Längs med The Royal mile hittade vi Writers' Museum som hade gratis inträde, så vi stack in där en snabbis. Inte så mycket att se tycker jag. Det intressantaste var en boktryckarmaskin som fanns högst upp i museet. I övrigt fanns det ett helt rum om David Hume, som jag inte ens vet vem det var.


Idag fortsatte vi turistandet med The Scotch Wisky Experience, där man fick åka en tur i en Wiskeytunna och under färden lära sig om tillverkning av wiskey. Efter tunnfärden fick vi en kortare genomgång om wiskytillverkningsområdena i Skottland och fick provsmaka, och lära oss hur man ska provsmaka, wiskey.


Vi har också varit på The Loch Ness 3D Experience. Det var en 20 minuters dokumentär i 3D om bevisen för och emot att det finns/har funnits ett Loch Ness monster.


Men det absolut mest imponerande idag var Camera Obscura, som vi började dagen med. Camera Obscura är något slags gammalt instrument som med hjälp av speglar på taket av en byggnad och linser inuti, ner på en träplatta kunde visa bilder av staden utanför. Låter kanske inte så märkvärdigt idag, men 1853, när Camera Obscura installerades i Edinburgh och ingen hade sett en TV, så svimmade folk av möjligheten att projecera folk från gatan in i rummet. Nu när vi var där så svimmade ingen, men alla blev ändå ganska imopnerade och det kändes busigt att spionera på folk ute på gatan utan att de visste om det.


Camera obscura var inte bara namnet på själva instrumentet, utan på hela museet, och det var fyllt med häftiga optiska illusioner, 3D bilder, skrattspeglar, spegellabyrint och liknande häftiga grejer. Absolut värt besöket, vi var där i flera timmar.


Jag tycker att det är kul att vi har hunnit med så mycket hittills, och jag är också väldigt nöjd med att jag har haft tid att bara slappa på hotellrummet, titta på TV, blogga och läsa.


Bilder från Camera Obscura:

     

Av Dilemma - 3 juni 2011 12:00

(En förtrollad romans)


FILMTIPS


Genre: Komedi

Från: 2005

Längd: 102 min

Kända skådisar: Nicole Kidman, Will Ferrell, Michael Caine, Steve Carell


Handling: Isabel Bigelow är en riktig häxa men nu har hon flyttat till en vanlig förort och lovat sig själv att aldrig använda magi igen. TV-producent Jack Wyatt är på jakt efter en helt vanlig kvinna som passar för huvudrollen i en nyinspelning av TV-serien Bewitched och hittar Bigelow.


Bewitched är en amerikansk TV-situationskomedi, som sändes i USA mellan 1964 och 1972. Den handlade om en häxa som gifter sig med en vanlig man. I filmen En förtrollad romans görs en nyinspelning av denna TV-serie. (Källa: Wikipedia)

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se