Alla inlägg under februari 2010

Av Dilemma - 18 februari 2010 20:00

Kanske finns det någon läsare som kommer ihåg att jag någon gång förra året frågade varför min garderobsblomma betedde sig så konstigt. Tyvärr hade jag inga läsare med gröna fingrar som kunde hjälpa mig med det, så den växten skrumpnade ihop och dog mer och mer. Vilket jag tycker är väldigt märkligt eftersom jag hade fått för mig att man i stort sett inte kunde ha ihjäl en gardesobsblomma. Det var därför jag köpte den.


Men nu ska jag upplysa er stackars växtokunniga läsare om vad som verkar ha varit problemet. Det började med att jag fick en helt ny garderobsblomma av W på Alla Hjärtans Dag. Skillnaden är enorm, se nedan sen. Jag ville ha den nya växten i den gamla växtens kruka. Och när jag drog upp den gamla växten lossnade den från innekrukan också. Då visade det sig att jorden var helt genomblöt, till och med lite vitluddig längst ner och det fanns vatten i botten av ytterkrukan. Jag tror att jag har vattnat den mer än vad den begärt. Det är alltså inte självklart att en växt som börjar vissna behöver mer vatten.


Nu ska jag torka ut den. Eftersom det finns tre levande kvistar kvar, ska jag ge den en chans. Och den nya garderobsblommar ska bara få vatten en gång i månaden.


Det här är den nya friska växten jag fick av W:


Här är den gamla fula alkisblomman som forsätter att dricka fast den uppenbart fått för mycket, tills den får fysiska men:

     

ANNONS
Av Dilemma - 18 februari 2010 14:54

Redan i trappuppgången märker jag att det är något som luktar väldigt märkligt. Hoppas att det inte är hemma hos mig! Men när jag öppnar dörren och kommer in i hallen känner jag att det är det visst. Fan! Jag går i på toaletten och där luktar det ännu värre. Men det luktar inte bajs. Det luktar ond bråd död. Jag går in i köket och kollar att råttorna fortfarande lever. Det gör de, och där luktar det inte alls lika illa. Jag tar mod till mig och luktar i papperskorgen inne på toaletten. Där luktar det bara av hårfärgningsprodukter och gamla schampooflaskor. Kan det vara grannarna på andra sidan väggen som har dött? När såg jag dem senast? Ligger det något obehagligt under badkaret? Det är tur att vi ska renovera badrummet snart. Den 22 mars sätter de igång. Då flyttar vi hem till mina föräldrar i en månad. Det kommer nog att bli den längsta månaden i mitt liv.

ANNONS
Av Dilemma - 17 februari 2010 18:44

Nu är det bara en vecka kvar till Wilmas kastrering. Det är tur att jag inte ska oroa mig, men ändå... Jag vill ha det överstökat. Wilma är lyckligt ovetandes om vad som väntar.

Av Dilemma - 16 februari 2010 19:15

Eftersom det är Fettis Dagen idag så gick jag och W till ett konditori för att köpa semlor. Fast jag skulle inte ha någon semla, jag gillar dem inte riktigt. Tidigare år har jag ibland åtminstonde ätit en semla på själva Fettisdagen, men de är inte godare då så jag har slutat med det också.


När vi kom till konditoriet såg vi direkt att de inte hade några semlor i disken. Däremot fanns det några inpackade i kartonger för att köpa med sig hem. Kanske fanns det fler semlor i köket tänkte jag.


Jag: Har ni semlor?

Expedit: Vi har bara de där. (Pekar på kartongerna)

Jag: Kan man äta dem här?

Expedit: Det är tänkt att man ska ta med sig dem.

Jag: Så man får inte köpa dem och sitta här och äta?

Expedit: Då måste jag ta ur dem ur kartongen.

Jag: Ja, kan du inte det? Blir det svårt?

Expedit: Hm, jo, det kan jag väl. Men då blir det till sitta-här-pris, inte ta-hem-pris.


Okej. Vi bestämmer oss för det. Men det är två semlor i varje kartong och jag vill ju inte ha någon. Jag blir osäker på om expediten förstår att det bara är en av semlorna vi vill ha och pratar med W om att vi borde förtydliga det.


W: Kan man köpa bara den ena?

Expedit: Helst inte.

W: Helst inte. Det betyder att det går!

Expedit: Ja, okej då. Jag bryr mig egentligen inte. Det spelar inte mig någon roll.


Det är så trevligt med konditorier med serviceminded personal, som vill sälja sina varor och där man verkligen känner sig välkommen och inte som att de tycker att man är jobbig och besvärlig när man beställer...Av Dilemma - 15 februari 2010 17:05

W fick en badbomb av mig på Alla Hjärtans Dag. Vi har haft badbomb flera gånger förut, men jag minns framförallt ett tillfälle. Då färgades badvattnet svagt rött. Det glitterskimrade. Det doftade underbart. Hela ytan täcktes med äkta rosblad och knoppar. Det var väldigt härligt och lyxigt. Tills vi drog ur proppen och alla blad och knoppar täppte igen avloppet och det romantiska badet avslutades med gummihandskar och kaustiksoda.

Av Dilemma - 14 februari 2010 21:54

Mamma fyller år på Alla Hjärtans Dag. Hon har inte alltid gjort det. När hon föddes var det till exempel inte Alla Hjärtans Dag. Men så länge jag kan minnas har det varit det. Så vi var där idag och firade henne.


Wilma hade ett paket som hon skulle lämna över. Men trots att vi hade övat igår så gick det inte alls som det var tänkt. Wilma tog paketet, men sprang åt helt fel håll och började riva upp papperet. Jag är besviken på Wilma. I Wilmas paket var det en liten gosdjurråtta som höll i ett hjärta. W och jag hade köpt en sån supermysig pläd som vi också har två stycken av.


Jag hade bakat en tårta också. Ett laget chokladpuddig med kinapuffar. Ett lager vaniljkräm. Klädd med chokladmousse med chokladkrisp. Toppad med minimarshmallows och hjärtströssel. MUMS :)


  

Av Dilemma - 14 februari 2010 13:30

  

Av Dilemma - 14 februari 2010 10:30

Idag är det ju Alla Hjärtans Dag och då passar det bra att tänka lite extra på den man är tillsammans med. Vad det är man tycker om med den personen.


Anledningen till att jag tycker så mycket om W är för att:

Han är snygg

Han tjänar mycket pengar

Han gör bra musik

Han har samma intressen som jag

Han tycker om djur

Han blir aldrig arg

Han dricker inte kaffe

Han kan mycket om datorer

Han är rolig

Han har mörkt hår

Han tränar på Friskis


  

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Senaste kommentarerna

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se