Alla inlägg under januari 2010

Av Dilemma - 15 januari 2010 15:15

Jag sitter och slösurfar på Aftonbladet och hittar en rubrik som antagligen ingen kan låta bli att klicka på. ”Njut av ditt godis i helgen – utan att gå upp i vikt”. Bilden föreställer lösgodis och en chokladkaka. Jag blir nyfiken och skeptisk. Redan innan jag klickar förstår jag att det inte kommer att stå att det bara är att äta. Självklart finns det en hake. Antagligen kommer det att vara träningstips, för varje godis man äter ska man göra en viss övning till exempel.


Jag förväntar mig inte det som faktiskt står i artikeln.


Här är ordet ”godis” utbytt mot ”kvällssnacks” och bilden föreställer istället popcorn. Det är en kort artikel. Mest handlar det om när och varför sockersug brukar sätta in. Det avslutas med en uppmaning om att fundera på varför man själv känner sig sugen. Och sist av allt kommer tipset: ” Kanske kan det hjälpa att ta en kvällspromenad när suget kommer eller lägga sig och läsa en bok istället.”


Det finns också en lista med förlag på kvällssnacks. Mina favoriter är: te, knäckebröd, riskakor, stort glas vatten, gurka eller 1 tesked jordnötssmör. Eller varför inte det lite oväntade förslaget på kvällssnacks: börja sticka för då äter man inte samtidigt.


För att sammanfatta det hela uppfattar jag det som att för att njuta av godiset i helgen utan att gå upp i vikt bör man låta bli att äta godis.

Av Dilemma - 15 januari 2010 10:30

Senaste åren har ju vintrarna varit ganska milda. Jag har varit väldigt nöjd med det. Men sen har varje sommar varit en riktig skitsommar med max 2-3 veckor riktigt varmt väder. Det har jag inte varit lika nöjd med.


För ganska många år sedan kommer jag ihåg att det var en vinter som var så här vansinnigt kall och lång, som den här. Då tänkte jag "Jag härdar ut, det kommer säkert kompenceras med en lång, varm sommar". Blev det så? Nej, så klart inte.


Nu kommer jag på mig själv att igen tänka att nu när det är riktig vinter borde det även vara riktig sommar. Jag måste komma ihåg att det tyvärr inte alls finns några garantier.

Av Dilemma - 14 januari 2010 15:22


Jag och råttorna har börjat med en ny eftermiddagsrutin. När jag kommer hem från jobbet dricker vi te och kollar på ett avsnitt av Ugly Betty.  

Av Dilemma - 14 januari 2010 10:00

W har köpt biljetter åt oss till Avatar nu på lördag. Jag har läst att vissa som har sett den har blivit deprimerade efteråt och fått självmordstankar. Jag hoppas att det inte händer oss.

Av Dilemma - 13 januari 2010 20:20

Den där lyxbåten som jag och W åkte i somras med min familj, Vision of the Seas. Vi har bokat den igen. Förra gången åkte vi till Tallin och S:t Petersburg. Den här gången ska vi till Brygge (Belgien) och Amsterdam. Vi åker i mitten av maj. Jag brukar tänka på det nu när det är så kallt ute, för att se ett slut på eländet.

Av Dilemma - 12 januari 2010 16:26

Imorgon är det tjugondagknut. Det betyder att julen måste bort. Det känns tråkigt. Den här julen har passerat alldeles för snabbt. Helt plötsligt var det jul, då åkte vi till mina föräldrar där julstämmningen alltid är på topp. Tre dagar senare åkte vi hem och då var det som att julen redan var över. För min del skulle julen gärna få börja om imorgon. Jag känner mig inte alls less på den.


Får inte vara kvar:

  


Av Dilemma - 11 januari 2010 20:48

Det slog mig nu när jag tänker tillbaka på förra året att jag aldrig blev förskyld under hösten. Jag brukar alltid bli lite förskyld under höstterminen. Inte så att jag behöver vara hemma från jobbet. Men så att jag måste snyta mig, hosta, äta halstabletter och Ipren och avvakta med träningen ett tag. Men den här höstterminen har jag inte varit förskyld alls. Inte ens lite snuvig. Skönt. Hoppas att jag klarar mig hela vårterminen också.

Av Dilemma - 11 januari 2010 18:14

För någon vecka sedan köpte jag och W Aftonbladet för att man fick med några avsnitt av "I manegen med Glenn Killing" i en av bilagorna. Jag tycker att Killing gänget är vansinningt roligt. Jag har sett allt de har gjort. Har haft det mesta på VHS. Har sett dem live. Vi var tvugna att köpa Aftonbladet, särskilt som vi har gjort oss av med videon nu.


I bilagan visade det sig att det fanns en hel Killing-kampanj nu. Man får med något av Killing gänget varje vecka i några veckor. Och flera DVD'er hade vi redan missat. Men ingen fara på taket! Det går att beställa det man har missat från Aftonbladets Webbshop.


Vi blev galna. Klickade hej-vilt på allt vi ville ha. Och idag kom DVD'erna. Men istället för "I manegen med Glenn Killing live från Berns" fick vi "I manegen med Glenn Killing avsnitt 4-7", samma DVD som vi fick med i bilagan som vi köpte. Irriterande. W skrev ett mail för att be dem skicka rätt DVD också, men mailadrssen som de angett på följesedeln funkar inte. Och de har bara telefontid 9-12 måndag-torsdag. Svåra att få tag på alltså.


Det får mig att tänka lite på när jag, efter gymnasiet, jobbade med att skicka produkter. Vi tyckte att vi var duktiga när vi på flera tusen produkter i månaden bara hade 2-3 felplock. Men när man är kund och får fel är det inte roligt...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards