Alla inlägg under januari 2010

Av Dilemma - 20 januari 2010 16:05

Idag när jag och Wilma gick hem från jobbet gick vi förbi en man som sa "Den vill nog ha strumpor. Det ser kallt ut det där." Wilma har ju strumpor nu, men jag tyckte att det var onödigt att krångla på dem bara för att gå till jobbet nu när det ändå inte är så kallt längre så att hon riskerar att få köldkramp i tassarna.


En annan gång hade jag glömt Wilmas jacka och jag kände mig jättedum som hade lyckats glömma den. Då gick vi förbi en sur gubbe som bestämt sa "Du måste ha jacka på den där!" När jag gick förbi utan att svara ropade han efter mig: "Hör du det?" Vad skulle jag ha sagt? Borde jag stannat och diskuterat saken med en främling?


I somras när vi låg och solade i en park kom det fram en tant bara för att kolla att vi hade tagit med vatten åt "den lilla stackaren". Hon fick en rejäl utskällning av Wilma. Helt rätt tyckte jag.


När Wilma var valp mötte vi en man på cykel som sedan vände och cyklade ikapp oss igen och sa att "En sån där liten får man inte binda utanför en affär. Då kan man bli av med den."


Tack, MEN DET RÄCKER NU!


Det samma gäller alla kommentarer som vi hela tiden får. "Titta vilken söt", "Vilken liten", "Gullig", "Larvig", "Råtta", "Chihuahua". Och alla frågor "Får jag klappa?", "Vad kostar den?", "Var köper man en sån?", "Vad väger den?", "Vad är det för ras?" OSV.

Okej, det är inte lika illa, men det räcker.


Det märkligaste är folk som börjar skälla när Wilma går förbi. Det gäller mest gäng med yngre invandrarkillar. De brukar skälla efter Wilma. Det händer förvånatsvärt ofta. Om Wilma råkar falla för frestelsen (eller kanske bara vill skapa lite ordning) och skäller tillbaka och blir tillsagd av mig skrattar de förtjust och skäller ännu mer.


Det som är mest ovanligt när Wilma ska ta sig från A till B är att inte en enda säger något.


     

ANNONS
Av Dilemma - 19 januari 2010 20:25

Jag har ju glömt att berätta att vi fick vår Killing-film sen. Bara några dagar senare. Behövde inte skicka tillbaka den fellevererade. Så nu är samlingen komplett så här långt.

  

ANNONS
Av Dilemma - 19 januari 2010 16:13

Idag betedde sig min dator väldigt skumt. När jag klickade på krysset för att stänga ner webbläsaren började den istället att öppna nya fönster i en snabbare takt än vad jag kunde stänga ner dem igen. Sen kom det upp en ruta som varnade för att det började bli ont om minne. Och sen sängde hela datorn av sig. Mycket märkligt.

Av Dilemma - 18 januari 2010 12:07


Det här trädet ser man från min balkong. Jag har ambitionen att ta ett kort av det ungefär mitt i varje månad under det här året. Vi får se om det blir så, men här är januari i alla fall.

  

Av Dilemma - 17 januari 2010 18:07

Jag såg första säsongen av "I en annan del av Köping" när den gick för något år sedan. Nu när tredje säsongen går på TV tittar jag samtidigt på säsong två på TV4 Play. En sak som fascinerar mig är att gränsen mellan muppar och normala suddas ut mer och mer. Jag har några exempel.


Mats flickvän i första säsongen, varför är hon mupp? Hon har lite svårt att fokusera blicken när hon pratar, men det finns det fler som har.


När Mats och Linda har varit tillsammans i ett år ska Mats boka bord på en restaurang och han har problem med att hitta telefonnumret. Han börjar med att kolla i telefonkatalogen, provar sedan google och ringer till sist till nummerupplysningen. Hur många vanliga killar skulle klara det?


Tobbe, han ser ju egentligen helt normal ut men verkar ändå ha svårare att klara sig än till exempel Mats.


Till och med Micke verkar ju inte helt väck, fast han inte alls kan uttrycka sig i tal. När han låg på sjukhus och Mats kom förbi med en CD-spelare med Mickes favoritlåt, gjorde Micke tummen upp. Han tyckte alltså att det var bra. Och när han sedan kom hem efter sju veckor på sjukhus fick han presenter av de andra på boendet och de fikade med tårta. Då blev Micke trött och gick till sitt rum, men han tog med sig presenterna. Han fattade att presenterna var till honom och han ville ta dem med sig. Han tänker alltså, handlar inte bara på impulser som ett djur.


Och Linda Hammar. Vad är det egentligen för problem med henne utöver att hon har svårt att gå? Det märks ju att det är något som inte står rätt till, men det är väldigt svårt att sätta fingret på vad. Behöver hon verkligen bo på boende?


Jag har alltid tänk att antingen är man mupp, eller så är man det inte. Nu funderar jag på om det kan vara så att nästan alla är mer eller mindre muppar. Att det finns en skala snarare än en tydlig gräns. Läskigt.

Av Dilemma - 17 januari 2010 13:33

Vi tog det lugnt efter bion igår och vid 23.30 satte jag mig för att läsa en bok. Då upptäckte jag att våra grannar hade gäster och att de sjöng SingStar för full hals. Det hördes väldigt tydligt. Varje ord var lätt att urskilja. De sjöng på det där sättet som man gör när man har druckit ganska mycket och försöker överrösta de andra som sjunger samtidigt. Att pricka tonerna är inte längre det viktigaste. Jag sjöng med lite för mig själv, men att läsa blev svårt.


Jag föreslog att vi skulle utmana dem med vårt SingStar. Undrar vad de skulle tänka om de fick höra samma låt på andra sidan väggen. W föreslog att vi skulle gå upp kl 7 imorse och låta då istället. Det blev inget av något av de förslagen.


Jag har en ny förståelse för våra grannar nu. Vi brukar ju vråla SingStar ibland. Vi håller aldrig på längre än 22, fast det är helg, men vi brukar istället kunna hålla på väldigt länge. Igår var grannarna klara vid midnatt när de gick ut på krogen och jag kunde läsa i lugn och ro resten av kvällen.

Av Dilemma - 16 januari 2010 21:04

Nu har jag sett Avatar. Jag blev inte deprimerad verkar det som. Men jag kan förstå de som blir det för den var ju lite så tänk-på-vad-vi-har-gjort-med-vår-egen-värld-film.


Från början var jag inte särskilt intresserad av att se den. Jag tyckte att de där Na'vi är så jävla fula på filmaffischen. Men nu när jag har sett filmen så tycker jag inte det längre.


Det var en riktigt snygg film. Jag såg den i 3D. Jag är väldigt förtjust i 3D-filmer. Det var coolt att se en 3D-film som inte var tecknad/animerad.

Av Dilemma - 16 januari 2010 10:35

När vi är ute med Wilma försöker hon hålla lite ordning utanför vårt hus. Om det till exempel ligger en plastpåse, en ölburk eller annat skräp på tomten så skäller hon till. När snön kom och trädgårdsmästaren hade skottat en stor hög utanför porten reste hon ragg och skällde. I somras hade en stor buske klippts ner, det blev en rejäl utskällning på den lilla tuvan som var kvar. Om några går förbi i stor klunga, pratar högt eller skrattar, springer, står på tå, haltar, har kryckor eller har barn då blir de utskällda. Utanför oss får man bara gå lugnt och sansat. Igår stod en bli felparkerad på gräsmattan. Wilma reste ragg, morrade och gick tveksamt förbi.


Om något tillkommer eller fattas märker hon det direkt, oftast innan mig.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se