Alla inlägg under november 2009

Av Dilemma - 14 november 2009 14:10

Jag hade tänkte mig att ALLA inte visste om att H&M släppte sin Jimmy Choo kollektion idag, men så var det ju såklart inte. När jag kom in på H&M möttes jag av 6 st Securitas väktare, kravallstaket och lång kö. Bara för att komma in till själva kollektionen. Dessutom stod det klart och tydligt att bara för att man står i kön betyder inte det att det finns varor kvar när man kommer fram. Det fanns också ett tidsschema som gjorde att man bara fick vara inne hos kollektionen i 10 minuter. Jag står inte i kö, jag gick därifrån.

ANNONS
Av Dilemma - 14 november 2009 12:45

Ja, jag vet inte vad jag ska säga...


  

ANNONS
Av Dilemma - 13 november 2009 19:43

Ikväll blir det Ben & Jerry Half Baked till Idol. Mums!

  

Av Dilemma - 13 november 2009 15:07

Läskig!

Men jag har inte råkat ut för någon otur än.

Av Dilemma - 12 november 2009 19:30

Jag mailade ViktVäktarna och påpekade deras knasiga felskrivning på baksidan av soppburken. (Bilden ser ni i ett tidigare inlägg.) Jag fick svar att de tackade för min uppmärksamhet, att det hade blivit ett tryckfel och att jag ska läsa den danska översättningen istället. Det ska alltså stå att det äts alldeles för lite soppa.


Jag antar att de hade upptäckt det här felet för länge sedan. De kanske får ett mail om dagen av någon jobbig kund som påpekar samma sak. Jag antar att de kommer att ändra det innan nästa tryckning. Men det hade ju varit kul om de i sitt svar skrev om det var åtgärdat eller inte. Inte bara att man kan läsa det danska istället.


Jag undrar hur den som skrev texten kände sig när felet upptäcktes och burken redan var tryckt. Ångest? Likgiltig? Jag hade nog fått ångest. Tänk om det var en stackars provanställd som nu ser sin anställning gå upp i rök. Nej, det är klart att ingen blir av med jobbet för ett stavfel. Då ligger nog den där ryska truckföraren lite mer risigt till när det gäller misstag på jobbet.

Av Dilemma - 12 november 2009 13:43

Idag såg jag nog en av de längsta köerna jag har sett. Den slingrade sig förbi flera kvarter. Jag mätte upp sträckan på eniro och det blev drygt 400 meter! Packat med folk, mitt inne i stan, fram till vaccinationsbyrån. Jag hörde att vissa hade stått i den där kön i 2 timmar. Och vaccinationsbyrån skulle inte ens vaccinera, utan bara dela ut 700 biljetter för vaccineringar vid ett senare tillfälle. 700 biljetter, det är ju ingenting vid en sån där kö. Självklart räckte det inte till alla. Och när biljetterna var slut, det var då kön var 400 meter lång, för jag såg när den löstes upp.


Jag börjar faktiskt luta åt att vaccinera mig ändå. (Men jag tänker ju inte stå i en sån där kö så klart. Det får bli någon gång när nästan alla är klara och köerna är korta.) Jag läste att en läkare sa att man väljer inte mellan biverkningarna av vaccinet och inga biverkningar alls. Utan man väljer mellan biverkningarna av vaccinet och biverkningarna av svininfluensan. Och risken att få biverkningar av vaccinet är mindre.

Av Dilemma - 11 november 2009 14:37

Det finns inte många saker som irriterar mig så mycket som gatuförsäljare. Jag brukar gå förbi ett ställe ungefär två gången om dagen där det ALLTID står försäljare. Varje vecka är de från olika mobiloperatörer. Och de turas om hela tiden, så bara för att Tele2 har stått där en vecka så betyder det inte att de inte kommer tillbaka.


Det absolut värsta med dessa försäljare är att de är så vansinnigt aktiva i sin försäljning. Det går inte att gå förbi utan att bli attackerad. Och eftersom jag går förbi två gånger om dagen, och eftersom det står nya där hela tiden så att de aldrig lär sig att känna igen en, och eftersom de är så in i helvete påträngande, och eftersom det här har pågått i över ett halvår nu SÅ HAR JAG BÖRJAT HATA DEM.


Jag försöker tänka att det inte är personerna som står där som jag egentligen tycker illa om, utan själva konceptet. Men det är svårt. Särskilt som jag ofta får känslan av att de inte tycker om mig.


Jag har provat lite olika förhållningssätt.

Att titta bort och se sur ut.

Att titta på dem och le.

Att se intresserad ut av något i skyltfönstret mitt emot.

Att svara kortfattat på deras frågor.

Att skaka på huvudet vad de än säger.

Att helt ignorera dem.

Att ta en omväg.

Men framför allt att ALDRIG stanna.


Jag tycker inte att något av ovanstående är särskilt effektivt.


De kör med lite olika öppningsrepliker. Här är ett urval:

”Vilka ringer du med?”

”Hallå, tjejen!”

”Kom ska du få en present”

”Jag har precis vad du behöver”

”Kom får jag prata med dig lite”

”Hello, is it me you’re looking for?”

”Hej, vad har du för abonnemang? …Men svara då!”

”Hej, läget?”

”Mår du bra idag?”

”Är du på väg att köpa lunch?”

”Får jag titta på din mobil?”

Av Dilemma - 10 november 2009 19:54

Jag gillar soppa. Igår såg jag att Weight Watchers har soppor också. Jag tittade på deras heta nudelsoppa och tyckte att burken såg lite liten ut för att innehålla en portion som man blir mätt på. Jag läste på burken för att se om man skulle blanda den med vatten. Det stod det inget om. Istället gjorde jag den intressanta upptäckten att Weight Watchers själva också tycker att det är för lite soppa.

  

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Dilemma - based on a true story med Blogkeen
Följ Dilemma - based on a true story med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se